Din cauză că MDRT nu dă un răspuns, la Bistrița nu se pot vinde locuințele ANL

Viceprimarul Bistriței, Andrei Rusu, a explicat într-o conferință de presă care sunt motivele pentru care până în acest moment, la Bistrița nu s-a vândut nicio locuință în regim ANL.

Rusu spune că deși au existat trei cereri venite din partea unor chiriași în acele locuințe, care și-au exprimat intenția de a cumpăra locuința, din cauza că Ministerul Dezvoltării Regionale ș Turismului nu a dat încă un răspuns, acestea nu pot fi cândute.

Andrei Rusu explică “există câteva probleme legate de prețul de vânzare al apartamentelor. Cei de la minister nu ne-au răspuns până acum la o întrebare legată de perioada de amortizare. Adică, noi vrem să știm cât se ia în considerare, pentru că legea prevede între 40 și 60 de ani, dar ministerul nu ne-a spus exact cât și care e soluția cea mai avantajoasă. Până când nu vom primi un răspuns nu putem da drumul la vânzarea apartamentelor”.

Actualmente, la Bistrița, în Subcetate se află în construcție încă trei blocuri ANL, însă, viceprimarul spune că sumele care vor fi alocate în acest an pentru acestea vor fi diminuate cu minim 20 la sută. Totuși, Andrei Rusu speră ca blocurile să fie finalizate măcar în acest an.

Leave a comment