FOTO: UPDATE: Bărbat de 31 de ani din Dumitra, arestat preventiv pentru trafic de droguri de risc

În  24 iunie 2011, lucrători din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud s-au sesizat cu privire la săvârșirea  de către numitul R.Ș. de 31 ani din localitatea Dumitra, județul Bistrița-Năsăud, a infracțiunii de trafic de droguri de risc, respectiv rezină de cannabis, dosarul fiind declinat  către D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud. Acesta comercializa drogul de risc rezină de cannabis cu prețul de 30-50 lei/gram pe raza județului Bistrița-Năsăud.

Cu ocazia desfășurării activităților specifice de către lucrătorii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud în baza delegărilor procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T ! Biroul Teritorial Bisstrița-Năsăud,  s-a constatat că numitul R.Ș. se preocupa și cu comercializarea armelor de foc.

Astfel, în 15.03.2012  polițiști din cadrul S.C.C.O. Bistrița-Năsăud, împreună cu polițiști din cadrul B.C.C.O. Cluj-Napoca, S.O.S. Cluj-Napoca -  Biroul Prinderi în Flagrant, un echipaj canin de la  Direcția Județeană pentru Accize și Operațiuni Vamale Cluj  și  polițiști ai I.P.J. Bistrița-Năsăud, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. ! Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud au procedat la prinderea în flagrant a numitului R.Ș. în timp ce oferea spre vânzare două arme de foc  și  cantitatea de 100 grame rezină de cannabis, după care polițiștii au descins la locuințele mai multor suspecți cercetați în cauză, efectuând un număr de 5 percheziții domiciliare pe raza județului Bistrița-Năsăud, spun oamenii legii.

Cu ocazia activităților desfășurate în cauză au fost ridicate în vederea confiscării 3 arme de foc,  1 armă artizanală, peste 150  cartușe de diferite calibre, capse detonante,  cantitatea de 1200 grame praf de pușcă, aproximativ 200 grame din drogul de risc rezină de cannabis, precum și importante sume, în lei și în valută.

În urma audierilor efectuate de către procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud, acesta a luat măsura reținerii pe o perioadă de 24 ore față de învinuitul R.Ș. pentru comiterea infracțiunii de  trafic de droguri de risc în formă continuată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor în formă continuată, fiind prezentat în 16.03.2012 Tribunalului Bistrița-Năsăud cu propunere de arestare preventivă, instanța și-a însușit propunerea, astfel că a emis pe numele inculpatului mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 zile.

Cercetările continuă în vederea probării întregii activități infracționale.

ACTUALIZARE

Într-un comunicat al DIICOT se arată că inculpatul Rus Ștefan a comercializat cantitati insemnate de rezină de cannabis catre consumatorii din zona orașului Năsăud.Drogurile de risc proveneau din Spania si erau introduse pe teritoriul Romaniei prin intermediul unor firme de transport și de curierat.In sarcina inculpatului se mai retine ca a detinut in mod nelegal o armă de foc, în stare de funcționare, calibrul 16 mm, pe care a vandut-o unui investigator sub acoperirie,  contra sumei de 700 de Euro. La data de 15 martie 2012, inculpatul a fost depistat în flagrant delict avand asupra sa alte două arme de vânătoare, pe care intentiona sa le comercializeze pentru suma de 2600 de Euro.Cu ocazia percheziției domiciliare efectuate la locuința inculpatului, procurorii D.I.I.C.O.T. au descoperit si ridicat 63 de cartușe de diferite calibre“.


Leave a comment