Festivalul concurs “Zestrea satului” debutează miercuri

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud prin Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud  organizează festivalul concurs județean de muzică populară vocală și instrumentală pentru tinerii interpreți – “ZESTREA SATULUI”.

Evenimentul va debuta miercuri, 21 martie, de la ora 17:00, la Centrul Municipal de Cultură “George Coșbuc” Bistrița. La ora 18:00 va avea loc un recital susținut de Adina Băieșiu, Cristina Bugnar, Anuța Motofelia și Florian Roșan.

De asemenea, joi, 22 martie, de la ora 16:00 va avea loc o lansare de carte. Este vorba despre cartea “Cornelia Ardelean Archiudean – Copila de Sub Vii”, autor Menuț Maximinian. Ulterior, de la ora 17:00 va avea loc gala laureaților Festivalului concurs “Zestrea satului”, urmat de un recital susținut de Petre Petruse. De la ora 18:20, pe scenă va urca Cornelia Ardelean Archiudean, care va susține și ea un recital extraordinar.

Acompaniază Orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist “Dor Românesc” al Centrului Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud cu dirijorul Ștefan Cigu.

Evenimentul va fi prezentat de Alexandru Pugna și Maria Dan Golban.

Leave a comment