Încep controalele la produsele specifice Săbătorilor Pascale

În această dimineață, Prefectura Bistrița-Năsăud a convocat o ședință a Colegiului Prefectural, în cadrul căreia principalele teme dezbătute au fost legate de asigurarea condiiților optime de comercializare a alimentelor pentru Sărbătorile Pascale.

În fața subprefectului Cătălin Păun, reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Bistrița-Năsăud și ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud au prezentat un program stabilit pentru această perioadă, în care vor avea loc o serie de acțiuni de verificare a modului de comercializare, transport și depozitare a produselor alimentare.

Vor fi verificați agenții economici care comercializează atât produse de post, cât și produse lactate, ouă sau carne. De asemenea, comercianșii de vinuri sau ciocolată au intrat în vizorul comisarilor CJPC BN.

În schimb, angajații DSVSA BN vor efectua controale privind modul de sacrificare și comercializare a cărnii de miel. La nivelul județului există trei abatoare specializate în sacrificarea cărnii de miel. De asemenea, mieii vor putea fi sacrificați în locurile special amenajate în acest sens și chiar în gospodăriile bistrițenilor, însă, aceștia din urmă nu vor putea fi comercializați.

Romulus Biță, directorul DSVSA BN, a declarat că vor fi efectuate controale pentru a vedea dacă se respectă legislația în vigoare, iar cei care vor fi depistați cu nereguli riscă să fie amendați. Amenzile pornesc de la 1.500 de lei în cazul celor care sacrifică mieii în alte locuri decât cele special amenajate  și pot ajunge până la 20.000 de lei în cazul celor care vând carne de miel fără expertiză sanitar-veterinară.

Astfel, în această perioadă, inspectorii sanitar-veterinari și comisarii Protecției Consumatorilor vor fi cu ochii în patru și se vor afla în teren pentru a efectua verificări.

Leave a comment