24/09/2017

Un fragment din Sfânta Cruce va fi expus la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca

Un fragment din Sfânta Cruce pe care a fost răstignit Isus Hristos va fi adus, vineri, din Grecia şi expus la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, după care va fi scos într-o procesiune prin oraş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Bogdan Ivanov, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că fragmentul din Sfânta Cruce va fi adus cu un avion din Grecia de o delegaţie condusă de mitropolitul Pantelimon al Veriei pentru sărbătorirea hramului Mitropoliei.

“Sărbătoarea Bunei Vestiri din 25 martie este şi ziua care marchează, simbolic, naşterea Mitropoliei Clujului prin întronizarea, în 2006, a primului mitropolit, Bartolomeu Anania. Această sărbătoare a fost transformată în hramul Mitropoliei, iar în acest an vor fi organizate o serie de manifestări aniversare. Astfel, la Cluj-Napoca a fost invitat mitropolitul Pantelimon al Veriei care va aduce, vineri, din Grecia, cu avionul, pentru închinarea credincioşilor, un fragment din Sfânta Cruce. Acesta va fi expus într-un baldachin în faţa Catedralei Mitropolitane pentru a putea fi sărutat de credincioşi. Duminică, după slujba de Liturghie de la Catedrala Mitropolitană, fragmentul din Sfânta Cruce va fi purtat într-o procesiune prin oraş, până pe Calea Turzii unde va fi pusă piatra de temelie a centrului misionar «Sf. Apostol Andrei»”, a spus Ivanov.

Potrivit acestuia, slujba de Liturghie de duminică va fi oficiată în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca de un sobor de peste 20 de preoţi, în frunte cu mitropolitul Andrei Andreicuţ.

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului a precizat că delegaţia din Grecia va face, sâmbătă, o vizită în parohia din comuna Ceanu Mic şi la Mănăstirea Mihai Vodă.

Programul manifestărilor aniversare prevede şi un concert al Fundaţiei “Mitropolitul Bartolomeu” şi o conferinţă susţinută de fostul ministru de Externe Teodor Baconchi.

Sursa foto: www.ziarelive.ro