În Bistrița-Năsăud, cel mai mult se consumă cannabis! Peste 120 de dosare privind traficul de droguri au fost instrumentate anul trecut

Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud a organizat astăzi o campanie de prevenire a consumului de droguri în rândul elevilor, campanie intitulată “Aripi frânte”.

Astfel, inspectorul Mihaela Moldovan din cadrul IPJ BN a fost prezentă în mijlocul elevilor de clasa a X-a ai Colegiului Tehnic Grigore Moisil, pentru a le explica acestora care sunt riscurile la care se supun dacă ajung să folosească droguri.

Mihaela Moldovan spune că la nivelul județului Bistrița-Năsăud se consumă cel mai mult cannabisul, însă, în egală măsură există și consumatori de etnobotanice.

Mediul urban este locul în care există cei mai mulți consumatori, însă, polițiștii spun că au întâlnit și situații de consum în mediul rural, în localități precum Feldru.

Media de vârstă este de 18 – 30 de ani, iar cei mai expuși sunt copiii a căror părinți sunt plecați în străinătate și care au la dispoziție o locuință, aceștia fiind supravegheați doar de bunici sau rude mai apropiate.

În ceea ce privește cazurile depistate de polițiști, numai în 2011 au fost instrumentate 126 de dosare pe trafic și consum de droguri. Există 73 de învinuiți dintre care un minor și 30 de persoane sunt fie reținute, fie arestate. De asemenea, 40 de persoane sunt învinuite doar de consum de droguri, nu și de trafic de droguri.

Elevii de la Colegiul Tehnic Grigore Moisil au aflat și care sunt efectele drogurilor și au fost sfîtuiți de oamenii legii să stea departe de acest gen de substanțe.

Leave a comment