Pe 31 martie, bistrițenii sunt îndemnați să stingă lumina și să meargă pe pietonal

Pe data de 31 martie, la Bistrița va fi marcată Ora Pământului (Earth Hour), cea mai mare manifestare de mediu din istorie, în timpul căreia, oamenii sunt îndemnați să stingă luminie.

Primarul Bistriței, Ovidiu Crețu, a declarat astăzi, într-o conferință de presă că și-ar dori ca la finele acestei săptămâni, cât mai mulți bistrițeni să participe la acțiune.

Primarul cere sprijin oamenilor și le solicită ca timp de o oră, în intervalul 20:30 – 21:30 să stingă luminile în case și să vină pe pietonalul Liviu Rebreanu, acolo unde sunt programate o serie de acțiuni menite să marcheze această zi.

Astfel, pe 31 martie, pe pietonalul Liviu Rebreanu va avea loc un concert de muzică folk, care va fi susținut la lumina lumânărilor.

Mai mult, în seara aceleiași zile, va avea loc un spectacol de acrobații cu foc și la finele evenimentului, vor fi înălțate baloane cu aer cald.

Bistrița a fost declarată recent și “Capitala Earth Hour”, de aici urmând să plece și mesajul către toate celelalte orașe din România care au anunțat că vor stinge luminile.

Leave a comment