26 de tineri își etalează talentul la festivalul-concurs “Zestrea Satului”

În această după-amiază, la Centrul Cultural Municipal “George Coșbuc” din Bistrița se desfășoară Festivalul-concurs de muzică populară vocală și instrumentală pentru tinerii interpreți “Zestrea satului”.

La acest festival au avut posibilitatea să participe soliști vocali și instrumentiști, cu vârste cuprinse între între 10-15 ani și 16-35 ani.

În urma preselecției finale au fost selectați 26 de concurenți din mai multe localități, care încântă la aceast oră publicul.

Unul dintre aceștia va câștiga și locul I. Toți prezintă în concurs o doină și un cântec cu acompaniament din zona județului Bistrița-Năsăud.

Evenimentul este prezentat de Alexandru Pugna și Maria Dan Golban și se va desfășura pe parcursul a două zile, astăzi și mâine, când va avea loc și Gala Laureaților.

Marele premiu este în valoare de 500 de lei. De asemenea, se vor acorda premii pe două secțiuni: soliști vocali și soliști instrumentiști. Locurile I la cele două secțiuni vor obține 300 de lei, locurile II – 200 de lei, iar locurile III – 150 de lei. Totodată, se vor acorda și 3 mențiuni pentru ambele secțiuni, în valoare de 100 de lei fiecare.

La ediția de anul trecut, niciunul dintre concurenți nu a reușit să obțină Marele Premiu.

Join the Conversation

1 Comment

  1. Zestrea Satului este cel mai frumos concurs de muzica populara unde tinerii interpreti au ocasia sa-si etaleze talentul.

Leave a comment