Cursuri de educație electorală, puse în practică de tinerii liberali bistrițeni

Tinerii liberali au decis să ia atitudine față de comportamentul imoral manifestat în preajma alegerilor, atât din partea candidaților, cât și din partea alegătorilor, considerând că organizarea unor dezbateri în acest sens este un prim pas eficient în lupta cu eradicarea fraudei electorale.

,,Eu nu-mi vând votul’’ reprezintă un proiect inițiat la nivel național de către Clubul Studenților Liberali în anul 2011, care s-a extins în momentul de față în rândul tuturor structurilor de tineret ale PNL.

Astfel, o echipă mixtă formată din reprezentanți ai TNL BN ! Samuel Coman, Cheța Sergiu, CSL ! Adrian Solcan, Neamți Raul Ciprian și C.E.L. ! Ionuț Gavriloaie, a derulat la începutul acestei săptămâni, primul curs de educație politică și electorală în orașul Năsăud.

Cei aproximativ 25 de participanți interesați de această temă, au fost cu preponderență tineri, membri sau simpatizanți ai PNL din Năsăud și împrejurimi. Cu toții s-au dovedit extrem de radicali în ceea ce privește necesitarea aplicării unor măsuri care să stopeze fenomenul mitei și furtului de voturi sub diverse forme.

,,Am luat decizia de a organiza aceste dezbateri publice, după ce am observat împreună cu colegii mei că oamenii manifestă o tendință tot mai scăzută de a merge la vot, iar cei care o fac par ușor de momit, de către persoanele care vor să le cumpere votul, prin metode mai mult sau mai puțin voalate’’ a menționat în cadrul întâlnirii de la Năsăud președintele CSL BN, Adrian Solcan.

Următoarea întrevedere de acest gen va fi programată în cel mai scurt timp la Beclean, unde pe lângă tineri, sunt bineveniți toți cei care vor să exprime idei sau opinii referitoare la subiectul fraudei pe durata campaniilor electorale.

Leave a comment