E.ON donează peste 320 de echipamente speciale de protecție pentru salvatorii SMURD

E.ON România, una dintre cele mai importante companii energetice la nivel național, face un nou pas important pentru consolidarea parteneriatului cu Serviciul Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD), prin donarea de echipamente speciale de protecție destinate echipelor de salvatori.

Beneficiare ale donațiilor sunt unitățile SMURD din județele Botoșani, Iași, Suceava, Alba, Mureș, Covasna și Brașov unde a fost identificată o nevoie imediată de peste 320 de echipamente speciale de protecție. Aceste echipamente sunt destinate noilor echipe de intervenție înființate în județele menționate, precum și înlocuirii echipamentelor uzate. În total, peste 100 de echipaje de prim-ajutor de pe ambulanțele SMURD vor fi dotate cu aceste echipamente de protecție pentru a interveni în siguranță în situații de urgență.

Prin această acțiune, E.ON își consolidează parteneriatul strategic cu SMURD început în urmă cu 6 ani, când a fost printre primele companii private care s-au implicat în susținerea directă a activității acestui serviciu de urgență.

Aveam mare nevoie de aceste echipamente întrucât SMURD este un serviciu în continuă expansiune și aproape lunar punem bazele a noi echipe de intervenție. De aceea, sprijinul venit din partea Grupului E.ON ne ajută să beneficiem de o protecție sporită prin intermediul acestor echipamente speciale”, a declarat fondatorul SMURD dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătății și Familiei.

Sprijinul acordat de E.ON în toți acești ani depășește suma de 380.000 de euro, banii fiind destinați finanțării de proiecte importante de dezvoltare ale SMURD. Dintre acestea amintim dotarea bazei aeriene SMURD, organizarea de cursuri pentru formarea salvatorilor și asistenței medicale de urgență, achiziționarea de echipamente și susținerea campaniei de promovare a serviciilor medicale de urgență, precum și a strângerii de fonduri pentru dezvoltarea acestui sistem.

De asemenea, în urma parteneriatului cu SMURD, angajații E.ON beneficiază de cursuri de prim-ajutor și instruire pentru cazurile de intervenție de urgență.

„Profesionalismul și performanțele personalului SMURD sunt binecunoscute și sunt demonstrate prin miile de vieți salvate de la înființarea sa. Parteneriatul este doar una dintre modalitățile prin care Grupul E.ON încearcă să contribuie la sănătatea comunităților locale unde activează”, a declarat dl. Frank Hajdinjak, Director General al E.ON România.

Leave a comment