Volumul despre Cornelia Ardelean Archiudean, scris de Menuț Maximinian a fost lansat astăzi

La această oră, la Centrul Municipal de Cultură “George Coșbuc” din Bistrița are loc lansarea unui volum care îi aparține jurnalistului Menuț Maximinian. Cartea îi este adresată interpretei de muzică populară, Cornelia Ardelean Archiudean.

Acolo unde soarele își adapă razele în apa dragostei este tărâmul Ocniței. Satul satelor, acolo unde doina și-a făcut sălaș în sufletul oamenilor. Aici, în dulcea vatră, păsările cerului, dimpreună cu codrul și izvoarele îngână pe acorduri de vânt cântec dulce. Aici este leagănul emblemei folclorului din zona de Câmpie, Cornelia Ardelean Archiudean, iubită de o țară întreagă. Născută din dragoste pentru cântec, într-o zi de primăvară în 1952, în satul doinit cu sensibilitatea fiului ce nu-și uită niciodată pământul sfânt, și mama, cea care i-a dat viață și dreptul la cântec.” ! sunt doar câteva dintre rândurile așternute în primele pagini ale cărții „Cornelia Ardelean Archiudean ! Copila de Sub Vii” ! carte îngrijită de scriitorul și jurnalistul Menuț Maximinian.

Volumul are peste 300 de pagini și este brăzdat de gânduri bune adresate doamnei cântecului popular bistrițean precum și de amintiri și istorioare din viața artistei și a familiei sale, a apărut cu sprijinul Centrului Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud.

La lansare participă mai mulți oameni de cultură din județ, dar și directorul Centrului Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud, Florin Vasile Șomlea.

Leave a comment