Niciun concurent nu a reușit să obțină Marele Premiu la concursul “Zestrea Satului”

Pentru al doilea an consecutiv, Marele premiu al Festivalului concurs județean de muzică populară vocală și instrumentală pentru tinerii interpreți „Zestrea satului” nu a fost acordat nici unui concurent.

Și asta, deoarece ! potrivit membrilor juriului ! nimeni nu a reușit să exceleze. Dar pe de altă parte au fost premiați cei mai talentați interpreți la toate categoriile și a fost acordat și un premiu special al Juriului.

Gala Laureaților Festivalului concurs județean de muzică populară vocală și instrumentală pentru tinerii interpreți „Zestrea satului” a avut loc aseară la Centrul Cultural Municipal George Coșbuc din Bistrița. Deși preselecțiile au început în urmă cu mai bine de o lună, în concurs au intrat doar 26 dintre cei mai talentați tineri. Toți au avut de prezentat în  fața publicului și al juriului o doină și un cântec cu acompaniament din Bistrița-Năsăud.

Premiile au fost acordate de președintele juriului, prof. univ. dr. Ioan Bocșa. Astfel că, la categoria 10-15 ani premiul I a fost acordat lui Ionuț Zăgrean din Poiana Ilvei, premiul II Juliei Pleșcan din Maieru, premiul III Larisei Bozbici din Dumitra, iar mențiunea a fost acordată lui Andrei Muntean din Teaca.

La instrumentiști premiul I a fost acordat lui Dragotă Nicușor din Leșu ! fluier, premiul II lui Marian Iliuț Dragotă ! fluier din Leșu, premiul III lui Teofil Todor Mureșan din Agrieș ! vioară și mențiunea lui Bâgiu Lenuț ! fluier din Leșu.

La categoria de vârstă 16-35 de ani au fost premiați Mădălina Mârza (Reteag) I, Axinia Rânziș (Bistrița Bârgăului) II și Viorica Mănăstire (Poiana Ilvei) III. A fost de asemenea acordat și un Premiu special al juriului pentru pentru autenticitatea repertoriului și a costumului, Eugeniei Horoba din Molișet.

În concurs au participat tineri din localitățile Bistrița, Dumitra, Prundu Bârgâului, Șintereag, Leșu, Teaca, Romuli, Poiana Ilvei, Dumbrăveni, Maieru, Reteag, Agrieș, Bistrița Bârgăului, Feldru, Cociu, Căianu Mare, Șieu Odorhei și Molișet.

Reporter: Mihaela Mocanu

Leave a comment