Federația Română de Folclor s-a reunit astăzi la Bistrița

La această oră, Centrul Municipal de Cultură “George Coșbuc” din municipiu găzduiește o întrunire a membrilor Federației Române de Folclor. Reprezentanții federației s-au întâlnit la Bistrița pentru a dezbate întreaga activitate programată pentru acest an.

Dorel Cosma, președintele Federației Române de Folclor, spune că acesată reuniune are loc la Bistrița  pentru că majoritatea membrilor federației sunt chiar din județul nostrul.

Cosma mai spune că “vom definitiva așadar activitățile din acest an și vomstabili care ansambluri folclorice care sunt înscrise în federație vor participa la evenimentele organizate atât în Europam cât și în afara acesteia“. La întrunire participă și reprezentanți ai ansamblurilor din Iași, Arad sau Timișoara. Toți vor stabili de asemenea cine va reprezenta România la concursurile organizate în Bulgaria și Portugalia (Premiile Oscar pentru Folclor).

Se va analiza și întreaga activitate de anul trecut a Federației, din care, la ora actuală fac parte 50 de ansambluri folclorice din întreaga țară. Acestea au fost atent selectate, pentru că ele sunt cele care reprezintă România la concursuri de profil din întreaga lume.

După-amiaza va fi dedicată unui spectacol folcloric la care sunt invitați să participe toți cei care au fost prezenți la ședința Federației Române de Folclor.

Leave a comment