Categories
Bistrita Comunitate

Bloc de locuințe sociale recent inaugurat, adăpost pentru persoane fără forme legale

Mai multe persoane au fost găsite locuind fără forme legale într-un bloc de locuințe sociale recent inaugurat în Bistrița, majoritatea având domiciliul chiar în municipiu, potrivit raportului de activitate săptămânal făcut public luni de Poliția Locală Bistrița.

Blocul este situat în cartierul Viișoara, iar cele 19 persoane depistate, zece bărbați și nouă femei, au fost găsite de polițiștii locali în urma unor sesizări venite din partea altor locuitori din zonă.

În urma legitimării, polițiștii locali au constatat că 17 dintre aceste persoane au domiciliul la alte adrese din Bistrița, iar două locuiesc în comunele Șieu și Lechința.

Polițiștii locali au aplicat o amendă de 40 lei, iar restul persoanelor găsite locuind fără forme legale au primit avertismente scrise, urmând ca situația să fie monitorizată.

Primăria Bistrița a dat în folosință două blocuri de locuințe sociale în cartierul Viișoara, în luna ianuarie, acestea fiind construite din fonduri guvernamentale și de la bugetul local. Alte trei blocuri de acest tip au fost ridicate în cartierul Subcetate, numărul total al beneficiarilor ridicându-se la 180 de familii. AGERPRES

Leave a Reply