FOTO: Ecologiștii au pus mâna pe mături și curăță de gunoaie zona din apropierea lacului din Bistrița

Bistrița Online a prezentat la începutul săptămânii trecute un material prin intermediul căruia, un bistrițean și-a arătat nemulțumirea față de felul în care arată zona din apropierea poligonului, situat lângă râul Bistrița și lacul de agrement din municipiu.

La acea vreme, zona respectivă era plină de mormane de zăpadă și de gunoaie, iar acum, odată cu încălzirea vremii, zăpada s-a topit, dar gunoaiele au rămas acolo.

Sătui să vadă imaginea dezolantă din această zonă, ecologiștii bistrițeni, alături de reprezentanții unor organizații non-guvernamentale au decis să pună mână de la mână și să curețe perimetrul respectiv, pentru ca bistrițenii care vor să se plimbe să nu mai fie nevoiți să vadă mizeriile aruncate de oamenii nepăsători.

Ecologistul Marius Bălan spune că de vină pentru felul în care arată acea zonă sunt în proporții egale, atât cetățenii, care au aruncat gunoaiele, cât și autoritățile locale care au depozitat pe perioada iernii întreaga zăpada adunată de pe carosabil pe spațiul verde din apropierea poligonului.

Ecologiștii bistrițeni au organizat și sâmbătă o acțiune de acest gen pe malul râului Budac și Sieu, în urma căreia au fost adunați 400 de saci.

Join the Conversation

2 Comments

  1.  Laudabila initiativa…Mai rau e ca unii pun la dispozitie aceste spatii fara a impune intr un fel sau altul minimele regulile de pastrare a curateniei.Pe de alta parte,ecologistii fac munca celor care iau banii de la primarie degeaba fara ca responsabilii cu datul banilor celor saracii[dar lenesi ]sa ia atitudine si sa scoata cohorta de subventionati la munca ..adica la strinsul gunoaielor pentru ca in fond tot ei le fac.Domnilor responsabili cu curatenia…parca se adunasera peturile…..de zona asta cred ca s a uitat.Domnule Balan.duceti pozele astea in consiliu,puneti le consilierilor pe scaun nu! nu pe masa] si nu spuneti nimic.URMARITI LE DOAR REACTIA ….DUMNEAVOASTRA SI CELOR CARE AU PARTICIPAT.,FELICITARI!

  2. Implicati in ecologizare au fost si asociatiile de pescari,elevi precum si voluntari.

Leave a comment