Președintele Comisiei de Statut a PDL Bistrița-Năsăud, unul dintre avocații lui Liviu Rusu

Președintele Comisiei de Statut, Etică și Litigii a PDL Bistrița-Năsăud, Nelia Răzoare, este unul dintre avocații care îl apără pe președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Liviu Rusu (PDL), în dosarul instrumentat de DNA, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Avocata Nelia Răzoare a confirmat, marți, corespondentului MEDIAFAX, că, alături de alți doi avocați din București, îl reprezintă pe președintele CJ Bistrița-Năsăud, Liviu Rusu, în dosarul instrumentat de DNA în care acesta este cercetat pentru fapte de corupție.

“Sunt unul dintre cei trei avocați care îl reprezintă pe domnul Liviu Rusu (care este secretarul general al PDL Bistrița-Năsăud – n.r) în acest dosar”, a declarat Nelia Răzoare care este avocat specializat în penal, membru al Baroului Bistrița-Năsăud și președinte al Comisiei de Statut, Etică și Litigii a PDL Bistrița-Năsăud.

Întrebată despre calitatea sa de membru PDL și despre cea de președinte al Comisiei de Statut, Etică și Litigii a PDL, Nelia Răzoare a răspuns: “Vă rog să nu asociați profesia mea cu calitatea de membru de partid”.

Ea nu a mai dorit apoi să răspundă întrebărilor legate de caz, menționând că este deranjată că se face această asociere.

Nelia Răzoare se pregătește, zilele acestea, împreună cu ceilalți avocați din București care îl reprezintă pe Liviu Rusu în dosarul de corupție instrumentat de DNA, de recurs.

“Va fi, cu siguranță, declarat recurs. Face parte din regulamentul DNA. Cel mai probabil vom ști joi sau vineri când va avea loc înfățișarea la Curtea de Apel București”, a declarat Nelia Răzoare.

Procurorii au emis, vineri și sâmbătă, ordonanțe de reținere pentru fostul secretar de stat Ioan Andreica, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Liviu Mihai Rusu, Lazăr Popescu, administrator al mai multor societăți comerciale, Ioan Claudiu Sabău, Mihai Stănescu, administrator al SC Duo Mat SRL, și Adrian Palade, fost subordonat al lui Andreica, și au solicitat instanței arestarea lor preventivă în dosarul privind deturnarea de fonduri și corupție în cazul atribuirii unor contracte de închidere a depozitelor de deșeuri.

Ulterior, Tribunalul București a respins propunerea procurorilor DNA de arestare preventivă a fostului secretar de stat Ioan Andreica, a președintelui CJ Bistrița-Năsăud, Liviu Rusu și a altor patru inculpați reținuți în dosarul privind deturnarea de fonduri și corupție, aceștia fiind cercetați în libertate.

Sentința instanței nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel București.

Ioan Andreica, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor și respectiv în Ministerul Dezvoltării, este acuzat în acest dosar de asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni, trafic de influență, dare de mită, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată și instigare la spălare de bani în formă continuată, iar Adrian Palade, fost subordonat al lui Andreica la MDRT, este cercetat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată și spălare de bani, ambele în formă continuată.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Bistrița-Năsăud este cercetat de procurorii anticorupție pentru luare de mită și folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităților Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor.

Leave a comment