Ambulanța are nevoie de personal, dar posturile sunt blocate

Într-o conferință de presă care a avut loc în această dimineață, managerul Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud, dr. Annabella Muzsi, a vorbit despre o gravă problemă cu care se confruntă instituția pe care o conduce. Este vorba despre deficitul de personal.

Annabella Muzsi spune că la ora actuală la SAJ BN lucrează doar patru medici care asigură intervențiile în caz de urgență. Asta în condițiile în care ar trebui să fie angajați 14 medici, fără directorul medical și fără manager.

La ora actuală, atât directorul medical – dr. Călin Ganea, cât și managerul dr. Annabella Muzsi intervin în caz de urgență.

Mai mult, managerul spune că “deși suntem patru medici, actualmente, unul este detașat la curs, motiv pentru care am făcut adrese către Ministerul Sănătății prin care cerem deblocarea posturilor, astfel încât să putem face angajări“.

Conform bilanțului de activitate pe anul trecut, dispeceratul care funcționează în incinta SAJ BN a înregistrat în 2011 un număr total de 37.004 apeluri prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 ceea ce reprezintă în medie 101,38 apeluri/24 ore. Față de anul 2010, în care
media era de 86 apeluri/zi, s-a înregistrat o creștere de 17,88%.

 

Leave a comment