21/09/2017

Ambulanţa are nevoie de personal, dar posturile sunt blocate

Într-o conferinţă de presă care a avut loc în această dimineaţă, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bistriţa-Năsăud, dr. Annabella Muzsi, a vorbit despre o gravă problemă cu care se confruntă instituţia pe care o conduce. Este vorba despre deficitul de personal.

Annabella Muzsi spune că la ora actuală la SAJ BN lucrează doar patru medici care asigură intervenţiile în caz de urgenţă. Asta în condiţiile în care ar trebui să fie angajaţi 14 medici, fără directorul medical şi fără manager.

La ora actuală, atât directorul medical – dr. Călin Ganea, cât şi managerul dr. Annabella Muzsi intervin în caz de urgenţă.

Mai mult, managerul spune că “deşi suntem patru medici, actualmente, unul este detaşat la curs, motiv pentru care am făcut adrese către Ministerul Sănătăţii prin care cerem deblocarea posturilor, astfel încât să putem face angajări“.

Conform bilanţului de activitate pe anul trecut, dispeceratul care funcţionează în incinta SAJ BN a înregistrat în 2011 un număr total de 37.004 apeluri prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 ceea ce reprezintă în medie 101,38 apeluri/24 ore. Faţă de anul 2010, în care
media era de 86 apeluri/zi, s-a înregistrat o creştere de 17,88%.