Peste 30 de ONG-uri primesc finanțare nerambursabilă de la Primăria Bistrița

Un număr de 31 de ONG-uri din Bistrița vor primi în acest an finanțare nerambursabilă din partea Primăriei Bistrița pentru proiectele depuse, suma totală ce va fi alocată depășind 362.000 lei.

Asociațiile și fundațiile bistrițene, dar și persoanele fizice au avut termen până la mijlocul acestei luni să depună proiecte pentru obținerea finanțării nerambursabile, în acest sens fiind depuse 67 de dosare pe diverse domenii, cele mai multe la capitolul cultură și culte (20) și la sport (13).

În urma analizării și jurizării proiectelor în comisii, s-a decis finanțarea a 31 de proiecte în valoare de peste 362.000 lei, primăria făcând astfel o economie de aproximativ 38.000 lei din suma alocată la votarea bugetului pe anul în curs.

Cei mai mulți bani, 100.000 lei, vor merge către cele opt proiecte din domeniul culturii și cultelor, din care câte 20.000 lei pentru proiectul ‘Școala de la Bistrița’ al Fundației Societatea de Concerte, conduse de consilierul municipal PNL Gavril Å¢ărmure, și pentru proiectul ‘Memoria Caselor’ al Fundației Liviu Rebreanu. De asemenea, Asociația Pro Hereditatem primește 19.500 lei pentru proiectul ‘Liant cultural maghiar bistrițean’.

Alte nouă ONG-uri vor primi în jur de 15.000 lei fiecare pentru marcarea traseelor de biciclete din jurul orașului, promovarea sportivilor și a artelor marțiale, pentru încurajarea copiilor romi de a merge la școală, pentru diagnosticarea timpurie a cancerului mamar, pentru înființarea unui centru de zi pentru persoanele cu dizabilități și a unei grădinițe sociale, pentru participarea la un turneu de fotbal pentru copii în Franța și pentru marcarea a 100 de ani de existență ai Colegiului național ‘Andrei Mureșanu’ din Bistrița.

Anul trecut, Primăria Bistrița a alocat pentru proiectele cu finanțare nerambursabilă peste un milion de lei, însă anul acesta suma a fost redusă la 400.000 lei. AGERPRES

Leave a comment