USL acuză presiuni ale PDL asupra primarilor opoziției

Cei doi co-președinți ai USL Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan (PSD) și Ioan Å¢intean (PNL), au declarat miercuri, într-o conferință de presă, că se fac presiuni asupra anumitor primari ai opoziției să treacă la PDL înainte de alegerile locale din iunie.

‘Județul Bistrița-Năsăud a devenit și județul mireselor, adică la noi în județ se poartă pețitul. Nu știu cât sunt mirii de potenți, după părerea mea sunt slabi potenți, pentru că nu s-au prea obținut rezultate’, a spus președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Å¢intean.

Vicepreședintele PNL Bistrița-Năsăud, Dorin Dobra, prezent la conferința de presă, a dat ca exemplu cazul primarului liberal din comuna Silivașu de Câmpie, care, spune el, este ofertat de liderul județean al PDL Ioan Oltean și de președintele Consiliului Județean, Liviu Rusu.

‘Din metrajul ‘shopping la primari’, am să vă prezint episodul Silivaș, primarul Ioan Sabău. De vreo două săptămâni avem semnale că, la Silivaș, primarul Ioan Sabău primește oferte consistente pentru a trece de partea PDL. Cam de săptămâna trecută primarul din Silivaș a început să ne sune și să ne roage frumos să-l scăpăm cumva de presiunea la care e supus de Liviu Rusu și Ioan Oltean. Suma la care se ridică miza unei astfel de primării este de cinci miliarde de lei (vechi – n.r.), bani la primărie’, a afirmat Dobra.

Liderul județean al PNL, Ioan Å¢intean, spune că au mai fost ofertați și alți primari PNL, unul dintre cei care ‘a cedat’ fiind edilul comunei Spermezeu, care nu va mai candida din partea USL.

În același timp, însă, președintele PSD Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, a recunoscut că ar primi ‘pe sărite’ primari care în acest moment fac parte din PDL, dacă aceștia ar decide să candideze pentru USL la viitoarele alegeri.

În județul Bistrița-Năsăud, din totalul de 62 de primării, 30 sunt conduse de social-democrați, 22 de democrat-liberali, iar zece de liberali. AGERPRES

Leave a comment