UPDATE: FOTO: Puternic incendiu la restaurantul lui Bodea din Unirea

La această oră, mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud se află la ieșire din localitatea Unirea spre Livezile, acolo unde a izbucnit un puternic incendiu la acoperișul unui restaurant.
Este vorba despre restaurantul omului de afaceri Vasile Bodea.

Acoperișul acestuia este în flăcări, pompierii chinuindu-se la această oră să lichideze incendiul pentru a evita ca acesta să se extindă.

Trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, un echipaj SMURD de Prim Ajutor, și mai multe echipaje ale Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud se află în zonă.

Circulația pe un sens de mers al DN 17, cel spre Livezile se desfășoară cu dificultate din cauză că autospecialele de intervenție se află în acea zonă.
Pompierii urmează să stabilească și cauza producerii incendiului.

ACTUALIZARE 1

Incendiul a fost lichidat în urmă cu puțin timp. Urmează să se stabilească cauzele care dus la producerea lui. Din fericire nu au existat persoane rănite.

ACTUALIZARE 2

Un incendiu puternic a cuprins, vineri, un complex turistic și de agrement din județul Bistrița-Năsăud, focul distrugând trei camere și mansarda, fără a exista victime, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Bistrița-Năsăud, Marius Rus, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că incendiul a izbucnit la mansarda clădirii, dar s-a extins la trei camere, restaurant și bucătăria complexului.

“Inițial, am trimis acolo două autospeciale, dar apoi a fost nevoie de încă una. Focul s-a extins repede întrucât clădirea este din lemn și bătea și vântul. A ars mansarda, trei camere sunt distruse și mai sunt pagube la restaurantul și bucătăria complexului”, a declarat Marius Rus.

Incendiul de la complexul Bodex, aflat în apropierea municipiului Bistrița, a fost stins după aproximativ o oră.

Complexul turistic și de agrement Bodex este situat în imediata vecinătate a DN 17, drumul care leagă Transilvania de Moldova, iar din cauza fumului gros circulația rutieră s-a desfășurat cu dificultate.

Complexul aparține omului de afaceri Vasile Bodea, membru al Asociației Revoluționarilor “22 Decembrie 1918” Bistrița, reținut, anul trecut, pentru constituirea unui grup infracțional organizat, proxenetism, trafic de minori și trafic de persoane. Bodea a fost acuzat că, în perioada 2004-2011, în calitate de administrator al unui local cu program de striptease (cel care a luat foc), a constituit un grup infracțional în scopul racolării de tinere, printre care și minore, pentru a dansa în localul acestuia unde, de fapt, ar fi fost obligate să practice prostituția.

“O parte din banii pe care fetele îi percepeau pentru a se prostitua erau predați supraveghetorului de bar, pe motiv că reprezenta costul camerei închiriate. Evidența clienților și a banilor se ținea într-un caiet de către supraveghetorul de la bar, însă pentru suma percepută pentru închirierea camerelor, angajații localului nu eliberau chitanță sau factură fiscală”, se arăta în comunicatul dat publicității, la vremea aceea, de DIICOT.

Inițial, Bodea a fost reținut, dar apoi a fost eliberat.

Leave a comment