Un minut cu Rozalia Fucă-Tomescu

În preajma Sărbătorii Învierii Domnului, profesoara și interpreta Rozalia Fucă-Tomescu, cunoscută atât ca șef serviciu al Școlii de Arte și Meserii din cadrul Centrului Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud, cât și ca dirijoare a corului bisericii ortodoxe de la Coroana,  oferă publicului larg un nou buchet de cântece religioase adunate într-un album intitulat ” La umbra sfintei cruci”.

Lansarea  albumului de cântece religioase se va face cel mai probabil  la biserica de la Coroana, în data de 8 aprilie, în Duminica Floriilor.

Pâna atunci, interpreta poate fi ascultată de bistrițeni în biserică.

Join the Conversation

1 Comment

  1. Imi scriu nemultumirea fata de preotii de la Coroana, care ii permit acestei artiste sa concerteze la fiecare Liturghie. Credinciosii sunt afectati de vocalizele prin care isi indruma corul, iar cantecele sale nu au nimic in comun cu ortodoxia, ci mai degraba cu catolicismul. Muzica bizantina sunta alfel, dar nimeni nu ia atitudine sa-i spuna Rozaliei Fuca faptul ca e penibila. De tinutele sale de deomnisoara nic nu mai vorbesc. Una e sa fii prodesor de canto si alta sa canti in Biserica!

Leave a comment