Eugen Curteanu: Sunt convins de nevinovăția colegilor mei!

Bistrițeanul Eugen Curteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, dar și prim- vicepreședinte al PD-L Bistrița-Năsăud, a fost invitat la finele acestei săptămâni, la Tv Bistrița în emisiunea „Analiză și Sinteză”, moderată de Geta Sîngeorzan.

În prima parte a emisiunii democrat liberalul și-a exprimat punctul de vedere vis-a-vis de scandalul în care sunt implicați cei doi colegi de partid – Liviu Rusu, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și Luca Iancu, vicepreședintele aceleiași instituții, care sunt cercetați în stare de libertate de DNA pentru fapte de corupție.

Suntem sclavii personalității noastre, în ceea ce privește nerăbdarea unora de a afla niște rezultate. De la București lucrurile se văd întotdeuna în culori puternice, tocmai pentru că mass media tinde să extragă subiecte din orice eveniment. După cum s-a văzut în motivarea instanței lucrurile nu sunt deloc concludente. Mai mult decât atât au fost făcute la repezeală, judecătorii au sesizat că nu există temeiuri suficient de multe, suficient de bine pregătite de procurori, pentru arestarea celor doi membrii PD-L la care se face referire” a declarat Eugen Curteanu.

Chiar dacă vine destul de rar la Bistrița de când ocupă funcția de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Eugen Curteanu este convins că lucrurile nu sunt chiar așa cum par în cazul colegilor săi anchetați de DNA. „Eu nu am nici un fel de emoții și nici rețineri în a spune că lucrurile nu se opresc aici și nici nu se îndreaptă spre un deznodământ nefericit, ci dimpotrivă. Din perspectiva mass mediei și a oponenților politici evident că e o întreagă furtună, dar vă spun că e o furtună într-un pahar cu apă” este de părere secretarul de stat.

„Sunt convins de nevinovăția colegilor, de altfel instanța nu are suspiciuni care ar determina arestarea celor  doi” a conchis democrat liberalul Eugen Curteanu.

În ceea ce privește ideea de dosar instrumentat politic, fiind întrebat dacă politicul are o asemenea putere Eugen Curteanu consideră că aceste ipoteze sunt un rezultat al mimării în decursul a 15 ani a actului de justiție pentru cei care aveau funcții și calități politice.

Politica e puternică pentru că derivă din atitudinea oamenilor și atitudinea corectă este cea implementată pas cu pas în ultimii 6 -7 ani, în care s-a spus ca politicul să stea deoparteși să lase justiția să-șifacă treaba. Tocmai acest lucru se întâmplă cu bune și cu rele … Lucrurile sunt puse pe un făgaș normal și pe mine acest lucru mă bucură” spunea aseară Eugen Curteanu, care a ținut să sublinieze că „reforma în justiție începe să-și producă efectele” mai spune Curteanu.

Sursa: Tv Bistrița

Join the Conversation

3 Comments

 1. Eugen nu-i avocatul nimănui. ÃŽÅŸi exprimă un punct de vedere, un punct de vedere al unei persoane cu pregătire juridică. 

  Nu te lua de el. Curteanu e un om onest, cu mare bun simț, pe care l-aÅŸ vota “dumnezeieÅŸte”, vorba lui Sorescu, indiferent din partea cărui partid ar candida, doar pentru calitatea sa personală. 

  Astfel de oameni, rari ÅŸi buni, ar trebui evidențiați, încurajați, promovați. 

  ÃŽi doresc succes ÅŸi sunt convins că va ajunge un politician strălucit. Un alt fel de politician. 

 2. Intr-adevar Eugen Curteanu este un altfel de politician, un model pentru politicienii din Romania. Daca tara asta ar avea oameni politici ca el, sunt sigur ca treburile ar evolua altfel, si nu cu scandaluri si cancaniade. In loc sa criticam si oamenii buni pe care inca ii mai avem, ar trebui sa ii incurajam din toata inima. 
  Urmarind unele emisiuni electorale, nu mi-a fost greu sa trag concluzia ca Eugen Curteanu se prezinta cel mai bine dintre toti la capitolul vocabular, diplomatie, bune maniere, abilitati de conversatie si prezenta de spirit.
  Felicitari domnule Curteanu, din partea mea, a familiei mele si a tuturor prietenilor mei, aveti cate un vot pt Consiliul Judetean impreuna cu Domnul Bors.

Leave a comment