Luna trecută, 74 de inculpați au fost trimiși în judecată

Unitățile de parchet de pe lângă instanțele judecătorești din județul Bistrița-Năsăud au finalizat luna trecută circa 500 de cauze penale. În 65 de cauze s-a dispus trimiterea în judecată prin rechizitorii, a unui număr de 74  inculpați.

Șeful secției penale, procuror Angela Sîngeorzan, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, a declarat că “majoritatea inculpaților au fost trimiși în judecată pentru infracțiuni de violență, infracțiuni contra patrimoniului, infracțiuni silvice și de evaziune fis-cală, precum și infracțiuni prin care se încalcă normele legale vizând circulația autovehiculelor pe drumurile publice”.

Pentru infracțiuni mai grave, s-a dispus trimiterea în judecată a următorilor inculpați CICSA EMIL LOGAN – arestat pentru comiterea unei infracțiuni de omor calificat, constând în faptul că la data de 22/23.12.2011, în timp ce se afla la un bar, i-a aplicat lovituri cu un levier metalic, victimei A.P.V., cauzându-i decesul.

De asemenea,  în judecată a fost trimis și PASERE DUMITRU pentru comiterea unei infracțiuni de viol, constând în faptul că în perioada 1-3 mai 2011, prin violență, a întreținut relații sexuale normale și anale cu partea vărtămată G.M., în locuința acesteia.

Totodată, UTA CONSTANTIN a fost trimis în judecată pentru comiterea unei infracțiuni de evaziune fiscală, prin stopaj la sursă, constând în faptul că în calitate de administrator al unei societati comerciale, deși a reținut pe state de plată contribuțiile la bugetul de stat, în perioada octombrie 2009-iulie 2011, nu le-a virat către partea vătămată DGFP B-Năsăud, cauzând un prejudiciu în sumă de 1.159.317 lei.

O altă persoană, MURESAN SORIN MIHAI a fost de asemenea trimis în judecată pentru comiterea de infracțiuni de ucidere din culpă, constând în faptul că la data de 14 mai 2011, nu a supravegheat pe fiica sa minoră M.I.M., în vârstă de 4 ani, în timp ce se afla la o stână, aceasta căzând într-o căldare cu lichid și fiindu-i cauzat decesul.

S-a aplicat amenda administrativă ca urmare a neînceperii urmăririi penale sau scoaterii de sub urmărire penală, pentru fapte care nu prezintă gradul de pericol social al unor infracțiuni în 115 cauze, față de 131 învinuiți /făptuitori.

Leave a comment