Patronul firmei de construcții Cipt Partener, trimis în judecată pentru evaziune fiscală

Administratorul unei firme de construcții din Bistrița a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală, după ce a cauzat statului un prejudiciu de peste un milion de lei prin neplata contribuțiilor la buget, potrivit comunicatului remis luni de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

‘Constantin Uță a fost trimis în judecată pentru comiterea unei infracțiuni de evaziune fiscală, prin stopaj la sursă, constând în faptul că în calitate de administrator al unei societăți comerciale, deși a reținut pe state de plată contribuțiile la bugetul de stat, în perioada octombrie 2009 – iulie 2011, nu le-a virat către partea vătămată Direcția Generală a Finanțelor Publice Bistrița-Năsăud, cauzând un prejudiciu în sumă de 1.159.317 lei’, se arată în comunicat.

Firma patronată de Uță se află în procedură de insolvență de doi ani. Aceeași firmă este cea care a câștigat licitația privind construirea a două blocuri ANL în municipiul Bistrița, blocuri care se află încă la stadiul de fundație, deși ar fi trebuit să fie deja finalizate. AGERPRES

Leave a comment