FOTO: Campania TNL ,,Eu nu-mi vând votul’’, în dezbatere la Sângeorz-Băi și Josenii Bârgăului

TNL Bistrița-Năsăud continuă șirul organizării de dezbateri pe tema  campaniei ,,Eu nu-mi vând votul’’, ultimele întruniri de acest gen desfășurându-se la sfârșitul săptămânii trecute, în orașul Sângeorz-Băi și comuna Josenii Bârgăului, cu participarea mai multor invitați din cadrul conducerii TNL de la nivel național, dar și din cadrul Biroului Politic Teritorial al PNL BN.

Acțiunea de a iniția discuții publice pe tema modului în care se obțin voturile în România în perioada actuală, atrage tot mai mulți susținători, cu sau fără apartenență politică.  Faptul că numărul tinerilor dar și al seniorilor care se alătură campaniei este în continuă creștere, de la o întâlnire la alta, denotă nevoia acută a unei schimbări în ceea ce privește proastele obiceiuri formate în timpul campaniilor electorale.

La Josenii Bârgăului, în centrul atenției a stat posibilitatea de a desfășura o campanie curată, bazată strict pe propriile valori și șanse de reușită, în condițiile în care, adversarii politici sunt dispuși să recurgă la orice mijloace pentru a ieși învingători. Alin Trișcă, actual consilier local la Joseni și candidat pentru un nou mandat, precum și Simionca Traian, candidatul PNL pentru funcția de primar al comunei Livezile, au dat exemple concrete de practici negative folosite în mod frecvent pe Valea Bârgăului pentru obținerea unor scoruri electorale fruntașe.

La Sângeorz-Băi, Dorin Dobra, vicepreședinte al BPT BN a ținut să-și încurajeze tinerii colegi în a promova o politică principială: ,,Într-o campanie electorală, precum în politică la modul general, valori cum ar fi echilibrul și loialitatea, manifestate consecvent, vor aduce într-un final și rezultatele așteptate. Îmi doresc mult, ca noi toți, să redăm normalitatea scenei politice…’’. La rândul său, Maxim Pop, candidatul PNL pentru Primăria Sângeorz-Băi a menționat că nu mai dorește să vadă în jurul său utilizarea unor metode electorale rudimentare și că speră la o schimbare radicală a mentalităților greșit înrădăcinate în acest sens.

Prezenți la cele două dezbateri, invitații TNL ! Radu Surugiu ( președinte CSL ), Răzvan Pop ( Secretar General TNL ), Nicolae Sântimbreanu ( vicepreședinte TNL ), Rareș Ferdean ( vicepreședinte TNL ), Dan Iernuțan ( membru TNL ) ! și-au exprimat convingerea că în județul Bistrița-Năsăud, campania inițiată de tineri are toate șansele să producă schimbările scontate.

Leave a comment