UPDATE: Magistrații Curții de Apel București vor judeca astăzi recursul declarat de DNA împotriva inculpaților din dosarul “Șpaga de la Bistrița”

Curtea de Apel București va analiza astăzi recursul declarat de Direcția Națională Antiorupție în ceea ce privește propunerea de arestare a celor șase inculpați din dosarul “Șpaga de la Bistița”.

în acest dosar figurează și numele președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Liviu Rusu, dar și cel a fostului secretar de stat din cadru Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, Ioan Andreica, alături de alți patru oameni de afaceri.

DNA a solicitat arestarea preventivă a celor șase invulpați din dosar, însă, instanța a apreciat că aceștia pot fi cercetați și în stare de libertate. DNA însă nu a fost mulțumit de decizia Tribunalului București și a făcut recurs. Acesta va fi judecat astăzi la Curtea de Apel București.

Rămâne de văzut ce vor decide magistrații bucureșteni astăzi. Președintele CJ Bistrița-Năsăud și fostul secretar de stat sunt acuzați de comiterea mai multor infracțiuni de corupție.

ACTUALIZARE

Magistrații bucureșteni au amânat pronunțarea în privința acestui recurs pentru data de 10 aprilie. Atunci, acest dosar va reajunge pe masa judecătorilor Curții de Apel București.

Leave a comment