25/09/2017

Pădureanu: Era normal să se ia această decizie, pentru că ştiam că sunt nevinovat

Preşedintele clubului Gloria Bistriţa, Jean Pădureanu, a declarat, marţi, după ce a fost achitat împreună cu ceilalţi şapte inculpaţi în dosarul transferurilor de jucători de fotbal, că decizia Tribunalului Bucureşti în acest caz este una normală, deoarece nu a comis nicio ilegalitate.

“Nu am încălcat legile şi am avut încredere în justiţie. Într-un fel sau altul era normal să se ia această decizie, pentru că eu ştiam ce am făcut. Nu am făcut lucruri ilegale şi nici eu şi nici clubul nu ne-am însuşit bani pentru treaba asta. Am avut o oarecare jenă, pentru că e neplăcut pentru nimeni. E dreptul procurorilor să facă apel, dar am încredere în continuare în justiţie”, a spus Pădureanu, la Sport.ro.

Cei opt inculpaţi în dosarul transferurilor de jucători de fotbal, Ioan şi Victor Becali, George Copos, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Cristi Borcea, Gigi Neţoiu şi Gheorghe Popescu, au fost achitaţi, marţi, de Tribunalul Bucureşti.

Totodată, instanţa a ridicat sechestul asigurator pe conturile cluburilor FC Dinamo, Rapid, Oţelul Galaţi şi Gloria Bistriţa, precum şi pe cele ale fraţilor Becali. Cheltuileile de judecată rămân în sarcina statului.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, în 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu, Cristian Borcea, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

În rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999 – 2005.

Procesul a avut 39 de termene şi s-a încheiat după trei ani şi patru luni.