Peste 15.000 de miei – exportați în Italia și Grecia

Peste 15.000 de miei din județul Bistrița-Năsăud au luat în această perioadă calea exportului, marea majoritate urmând să ajungă pe masa pe Paște a italienilor și grecilor.

Potrivit informațiilor furnizate, joi, AGERPRES de către șeful Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Bistrița-Năsăud, Romulus Bița, mieii vânduți la export provin în special de la crescătorii de ovine de pe Valea Șieului și din zona de câmpie, cei mai mulți dintre ei plecând spre Italia și Grecia.

Pentru Paștele ortodox, bistrițenii se vor putea aproviziona cu miei de la crescătorii din zona montană, în acest sens DSVSA aprobând funcționarea temporară a două puncte de sacrificare – unul la Bistrița, deschis joi, și celălalt la Năsăud, ce se va deschide începând de miercurea viitoare.

În plus, mieii pot fi sacrificați în cele trei abatoare autorizate din județ sau în gospodăriile proprii, însă în cel din urmă caz carnea nu va putea fi comercializată. AGERPRES

Leave a comment