FOTO: În Piața Decebal, legumele se vând, însă, comercianții de lactate se plâng că nu au clienți

Postul Paștelui s-a dovedit a fi prielnic pentru credincioși, dar nu și pentru comercianții de produse lactate din hala Decebal, care se arată nemulțumiți de faptul că în toată această perioadă numărul clienților lor a scăzut chiar și cu 50%. Puțin mai norocoși sunt însă vânzătorii de verdețuri, ale căror mese sunt mai des căutate de bistrițenii cărora le-a fost dor fie de ceapa verde, fie de ridichi de exemplu.

Ca să-și atragă clienții, producătorii și comercianții sunt dispuși să negocieze. Mai mult, adeseori aceștia își servesc clienții cu o legătură în plus, în speranța că data viitoare când vor face piața vor cumpăra tot de la ei.

Ba chiar, producătorii și comercianții recunosc faptul că afacerea înfloritoare pe care au avut-o în urmă cu ceva ani s-a stins încet-încet, iar acum reușesc doar să supravițuiască.

Mai ghinioniști sunt comercianții de produse lactate și brânzeturi. Aceștia se plâng de faptul că postul Paștelui le-a înjumătățit practic numărul clienților.

Comercianții de lactate recunosc faptul că această perioadă în care multă lume a renunțat să mănânce „ de dulce” , a fost o perioadă dificilă pentru ei. Speranța însă, moare ultima.

În piața Decebal, o legătură de ceapă verde costă 1 leu, o legătură de ridichi 1 leu și jumătate, spanacul se vinde la 2.5, iar salata chiar și la doi lei.  Mai scump însă este kilogramul de caș, care se vinde chiar și cu 18 lei, în timp ce prețul urdei este de 15 lei.

Redactor: Crina Ivancu

Leave a comment