Primarii opoziției se plâng că nu au bani pentru organizarea alegerilor locale

Primarii opoziției din județul Bistrița-Năsăud s-au plâns marți, la ședința de instruire privind organizarea alegerilor locale din 10 iunie, că nu au fonduri pentru a suporta cheltuielile legate de acest scrutin, cei mai vehemenți fiind edilii social-democrați care nu au primit niciun ban la ultima alocare din fondul de rezervă al guvernului.

Primarul comunei Coșbuc, Niculaie Anghel (PSD), a spus că a sesizat problema lipsei fondurilor pentru organizarea alegerilor locale și Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, însă nu a primit niciun răspuns.

‘Eu am o propunere: rămânem în continuare primari până ne dați bani. Ce ziceți?’, a spus primarul din Coșbuc.

La rândul său, edilul stațiunii Sângeorz-Băi, Roland Venig (PSD), a ținut să sublinieze că aceste alegeri sunt ‘primele organizate ilegal din punctul de vedere al legii bugetului’, deoarece la momentul fundamentării bugetului pentru 2012 se afla în vigoare o hotărâre prin care alegerile locale și cele parlamentare urmau să fie comasate, iar data exactă a acestora nu era cunoscută.

Nicolae Lupșan, primarul social-democrat al comunei Leșu, a propus ca la prima ședință de Consiliu Județean să fie alocate fonduri către unitățile teritorial-administrative din cele două milioane de lei primite de consiliu din fondul de rezervă al guvernului, astfel încât primarii să poată achita toate cheltuielile necesare alegerilor.

Un număr de 39 de primării din județ, dar și Consiliul Județean Bistrița-Năsăud au primit din fondul de rezervă al guvernului aproape 16 milioane de lei. Printre aceste 39 de primării s-au numărat toate cele 22 conduse de edili membi PDL, șapte de la PNL și zece de la PSD. AGERPRES

Leave a comment