FOTO: Comercianții de miei se plâng că lumea nu prea cumpără

Miei mulți, clienți puțini! Cam așa stau lucurile la Bistrița, unde în punctul de sacrificare, comercianții spun că vânzările le-au scăzut și cu 50 de procente față de alți ani. Mai mult, aceștia recunosc faptul că prețul este puțin mai ridicat, însă mai spun că, în funcție de om negociează. Clienții susțin și ei că 13 lei pentru un kilogram de carne e cam mult, însă din puținul lor vor face tot posibilul pentru a avea miel pe masă în ziua Învierii.

Sosiți în piață încă de la primele ore ale dimineții, unii comercianți nu se pot lăuda cu un număr mare de clienți, chiar dacă sunt dispuși să negocieze.

În timp ce unii au vândut doar câțiva miei, alți comercianți au fost mai norocoși.

Chiar dacă astăzi este deja miercuri, bistrițenii nu s-au înghesuit să cumpere miei. Unii dintre ei au venit în punctul de sacrificare de pe strada Tărpiului tocmai pentru a lua pulsul pieței.

Alții însă au venit la piață hotărâți să cumpere, doar că bugetul alocat pentru un miel este unul „subțirel”. Alții s-au gândit din timp că vor veni sărbătorile pasca și au economisit.

Astăzi, în punctul de sacrificare de pe strada Tărpiului un kilogram de miel viu costa 13 lei, în timp ce prețul celui tăiat a ajuns chiar și la 25 de lei.

Redactor: Crina Ivancu

Leave a comment