Conducerea Bibliotecii Județene vrea un sediu nou

Instituție în care se adună și se păstrează cărți, periodic, albume audio, etc., pentru a fi utilizate de cititori ! este doar una dintre definițiile pe care o găsim în DEX la termenul Biblioteca. Asta binențeles, dacă nu știam deja.

Ceea ce nu este însă scris acolo este faptul că o astfel de instituție trebuie să aibă și un sediu pe măsură ! lucru care deocamdată lasă de dorit dacă ne gândim la situația actuală în care se află Biblioteca Județeană Bistrița-Năsăud.

Biblioteca funcționează la ora actuală într-o clădire retrocedată care trebuie eliberată în cel mai scurt timp. Vestea mutării îi pune pe angajații acestei instituții în situația de a împacheta și apoi despacheta cărțile ! și asta deoarece mutarea propriu-zisă întârzie. Mai mult decât atât, reprezentanții Bibliotecii nu sunt de acord cu propunerea venită din partea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud de a muta biblioteca într-unul din corpurile complexului care adăpostește în prezent secțiile Spitalului de pe Bulevardul Independenței.

Există însă un spațiu foarte agreat de directorul Bibliotecii Județene, Oliv Mircea, și anume fosta clădire a Băncii Naționale de pe strada Alexandru Odobescu, imobil care se află la ora actuală în curs de reabilitare.

Dar în cele din urmă reprezentanții Bibliotecii Județene își pun speranța în perioada imediat următoare alegerilor din iunie.

Join the Conversation

2 Comments

  1. Spatiile din str. Odobescu nu sunt suficiente si adecvate unei biblioteci judetene, dl.director sa mearga sa vada ininte de a vorbi!

Leave a comment