21/09/2017

Lăcaşurile de cult, pline ochi de oameni care vor să-şi spele păcatele în faţa Domnului

Spovedania reprezintă una dintre cele mai vechi tradiţii de Paşte. Fie că se înghesuie la începutul postului în biserici, fie că preferă să ajungă la preot în ultimele zile înainte de marea sărbătoare, credincioşii nu uită de acest obicei. Dovada: lăcaşurtile de cult, pline ochi de oameni care vor să-şi spele păcatele în faţa Domnului.

În săptămâna dinaintea Floriilor, lăcaşurile de cult sunt pline de credincioşi. După şase săptămâni de post, cei mai mulţi aleg să se spovedească şi să se împărtăşească. La Biserica cu hramul „Intrarea în Biserica a Maicii Domnului”, preoţii slujesc încă de la primele ore ale dimineţii, ca să se asigure că toţi credincioşii vor putea să-şi cureţe sufletele.

Cele 7 săptămâni de post înseamnă pentru fiecare credincios drumul spre Marea Înviere. E un sacrificiu infim pentru patimile Mântuitorului şi o călătorie spirituală spre Lumină.

Unii credincioşi s-au spovedit la începutul postului,  şi asta deoarece au vrut ca în această perioadă să aibă sufletul cât mai curat.

Fie că s-au spovedit din timp, sau pe ultima sută de metrii, credincioşii sunt de părere că spovedania înainte de marea sărbătoare a Paştelui este necesară.

Creştinii care nu s-au spovediat încă, mai au ocazia să o facă mâine.