VREME REA ÎN TOATĂ Å¢ARA: Averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Cum va fi vremea de Paște

Meteorologii au emis o informare de vreme rea pentru intervalul 14 aprilie ora 09:00 – 15 aprilie ora 21:00, când se vor produce averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în toate regiunile țării, transmite Mediafax.

SÂMBĂTĂ

Vremea va fi instabilă. Temporar înnorările vor fi accentuate și vor fi averse, însoțite de descărcări electrice, pe arii extinse în Banat, Oltenia, Muntenia și Moldova, unde cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp, mai ales în zonele deluroase și montane din aceste regiuni. Vor fi condiții de grindină. În nord-vestul și centrul țării doar local vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va avea intensificări îndeosebi în jumătatea de est a teritoriului, cu viteze mai mari la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade, iar cele minime se vor situa între 5 și 12 grade.

La București

Vremea va fi instabilă. Temporar, mai ales în a doua parte a zilei și la începutul nopții, vor fi averse, însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 10…11 grade.

La munte

Vremea va fi instabilă. Temporar înnorările vor fi accentuate și pe arii extinse vor fi averse, însoțite de descărcări electrice și de intensificări ale vântului. Cantitățile de apă vor depăși izolat 25 l/mp și vor fi condiții de grindină. Temperatura aerului nu va avea variații semnificative față de ziua precedentă.

DUMINICĂ

Vremea se va menține în general instabilă. Mai ales ziua, temporar înnorările vor fi accentuate și se vor semnala averse, însoțite de descărcări electrice. Izolat, îndeosebi la munte, cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va prezenta unele intensificări în Dobrogea, dar și în celelalte regiuni în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse de la 11…12 grade în estul Transilvaniei și nordul Moldovei până la 21 de grade în sud-est. Temperaturile minime se vor situa între 5 și 12 grade.

La munte

Vremea se va menține în general instabilă. Mai ales ziua, temporar înnorările vor fi accentuate și se vor semnala averse, însoțite de descărcări electrice. Izolat cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va prezenta intensificări în special în timpul ploilor. Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele din ziua anterioară.

Sursa foto: www.ziuaveche.ro

Leave a comment