Alcoolul, neatenția și oboseala la volan au dus la producerea unor accidente rutiere

Cu prilejul Sărbătorilor Pascale, polițiștii Serviciului Rutier au avut de lucru. Ei au fost solicitați să intervină la mai multe accidente rutiere petrecute pe șoselele din Bistrița-Năsăud.

In prim accident a avut loc în Năsăud,  conducătorul auto B. Alessio de 24 ani l-a surprins și accidentat pe I. Nicolae de 65 ani din Rebrișoara, care în calitate de biciclist, a ieșit de pe o stradă laterală fără să se asigure și fără să acorde prioritate de trecere. Din accident a rezultat rănirea gravă a biciclistului.

Fiind testații cu etilotestul, s-a constatat că ambii participanți la trafic erau sub influența băuturilor alcoolice, respectiv 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat iar biciclistul 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetările continuă de Poliția oraș Năsăud.

De asemenea, un alt accident a avut loc pe DN 17, în localitatea Coldău. Aici, conducătorul auto D. Iosif de 47 ani din Alba-Iulia, pe fondul oboselii, a adormit la volan și a ieșit în afara părții carosabile cu autoutilitara marca Iveco cu semiremorcă, a trecut peste două podețe, a rupt doi stâlpi de joasă tensiune și a curbat țeava de gaz, fără să 0rupă. Au fost anunțați Electrica și EON GAZ, care s-au prezentat de urgență. În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a lui M. Emil de 30 ani, pasager. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ și i s-a recoltat o probă  biologică de sânge.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând a se da soluție legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean.

Un alt accident a avut loc în localitatea Urmeniș. G. Nicolae de 41 ani din  Urmeniș, în timp ce conducea un autoturism în Urmeniș, într-o curbă la stânga, a pierdut controlul volanului și a intrat frontal într-un cap de pod.

Din accident a rezultat rănirea ușoară a numiților C. Florin de 24 ani, C. Felicia de 40 ani, C. Simion de 43 ani, C.A. de 11 ani și G.M. de 12 ani, toți pasageri în autoturism. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,85 mg/l, iar pasagerii urmează a fi transportați la Spitalul Județean Tg.-Mureș pentru investigații.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice și vătămare corporală din culpă.

Leave a comment