23/09/2017

Pentru că nu ştiu limba germană, bistriţenii au şanse mici să obţină un loc de muncă în Germania

Doar doi bistriţeni s-au arătat interesaţi să muncească în Germania. Motivul: faptul că cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă nu au corespuns cerinţelor impuse de angajator, din care cea mai importantă a fost cunoaşterea limbii germane. Prin urmare, la selecţia candidaţilor, care va avea loc la Sibiu ser vor prezenta doar doi bistriţeni.

Potrivit reprezentanţilor Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă, angajatorii germani pun la dispoziţie 60 de locuri vacante la firme cu renume, printre care se numără Mc Donald’s, Burger King sau KFC.

În ciuda faptului că mulţi bistriţeni se află în căutarea unui loc de muncă, pentru această ofertă au aplicat doar două persoane.

Angajatorii germani au încercat să-i atragă pe bistriţeni şi nu numai cu o ofertă salarială consistentă, dar şi cu asigurarea unui loc de muncă pentru o perioadă de 6 luni.

Selecţia candidaţilor care au aplicat la aceste locuri vacante se va face la Sibiu, la sediul AJOFM, în perioada 205-269 aprilie. Candidaţii trebuie să mai aibă calificare profesională, dar şi experienţă în domeniul gastronomic de minim 3 ani.

Redacția TV Bistrița

Sursa foto: www.agenda.ro