Pentru că nu știu limba germană, bistrițenii au șanse mici să obțină un loc de muncă în Germania

Doar doi bistrițeni s-au arătat interesați să muncească în Germania. Motivul: faptul că cei aflați în căutarea unui loc de muncă nu au corespuns cerințelor impuse de angajator, din care cea mai importantă a fost cunoașterea limbii germane. Prin urmare, la selecția candidaților, care va avea loc la Sibiu ser vor prezenta doar doi bistrițeni.

Potrivit reprezentanților Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă, angajatorii germani pun la dispoziție 60 de locuri vacante la firme cu renume, printre care se numără Mc Donald’s, Burger King sau KFC.

În ciuda faptului că mulți bistrițeni se află în căutarea unui loc de muncă, pentru această ofertă au aplicat doar două persoane.

Angajatorii germani au încercat să-i atragă pe bistrițeni și nu numai cu o ofertă salarială consistentă, dar și cu asigurarea unui loc de muncă pentru o perioadă de 6 luni.

Selecția candidaților care au aplicat la aceste locuri vacante se va face la Sibiu, la sediul AJOFM, în perioada 205-269 aprilie. Candidații trebuie să mai aibă calificare profesională, dar și experiență în domeniul gastronomic de minim 3 ani.

Redacția TV Bistrița

Sursa foto: www.agenda.ro

Leave a comment