Sărbătorile Pascale au trecut, așa că, trebuie să începeți dietele!

Zilele trecute au fost pentru majoritatea dintre noi un adevărat festin. Mese îmbelșugate, preparate grele din carne de miel, cozonaci, prăjituri au fost toate la ordinea zilei. Acum, că sărbătorile pascale au trecut, specialiștii ne recomandă să avem grijă de alimentația de zi cu zi,  și asta tocmai pentru a evita kilogramele în plus. Cum putem să facem asta? Simplu: adoptând o dietă adecvată, asociată cu exercițiile fizice.

Cu siguranță că prea puțini dintre noi au reușit să se abțină în aceste zile să nu consume prea multă carne, drob sau dulciuri, asta cu atât mai mult cu cât înaintea sărbătorilor pascale majoritatea  am încercat să ne curățăm trupul prin post. Acum, că zilele de festin culinar au trecut, specialiștii ne recomandă clar să avem grijă ca țesutul adipos depus deja, să fie ținut sub control.

Pentru cei care vor să aibă mai mult grijă la alimentația de zi cu zi, specialiștii vin cu sfaturi prețioase, care cu siguranță că ne vor ajuta să ținem greutatea corporală sub control.

Fructele merg foarte bine dar nu alături de legume. Ori noi trebuie să avem o formulă de alimentație, în care să ne hrăim și să mâncăm și fructe, însă în anumite perioade ale zilei, deoarece ne dau energie. Zarzavaturile și fructele ar trebui să fie asociate cu cărnurile slabe, dacă mai folosim carne în această perioadă, dar recomandarea  mea e să ne hrănim ovoloctovegetarian, iar dacă e să alegem , să alegem puiul de casă” a declarat Virgil Rus, instructor fitness.

Pe lângă fructele și legumele care trebuie consumate în aceste zile de refacere al organismului, instuctorii de la sală ne recomandă și multă mișcare. Atenție însă , să nu supuneți organismul unor șocuri.

Cei mai sedentari din fire pot și ei să fie mai atenție cu propriul corp. Pentru ca rezultatele să se vadă și în cazul lor, este suficient să opteze pentru plimbările în aer liber, asociate unor diete ușoare.

Redacția TV Bistrița

Leave a comment