USL reclamă ‘încurcături portocalii’ în organizarea alegerilor locale

Purtătorul de cuvânt al USL Bistrița-Năsăud, Dorin Dobra, a semnalat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, anumite ‘încurcături portocalii’ în organizarea alegerilor locale la nivelul județului, referindu-se în mod special la modul în care s-a făcut desemnarea președinților birourilor electorale.

Prima ‘încurcătură’ semnalată de USL a fost aceea că tragerea la sorți pentru președinții de birouri electorale s-a făcut în Vinerea Mare, motiv pentru care eventualele contestații au putut fi depuse doar a doua zi, sâmbătă, și în prima zi de Paște.

‘Constatăm că prin tot felul de acțiuni, pe care n-aș vrea să le categorisesc în acest moment, partidul aflat la guvernare își aranjează pe cât posibil pozițiile pentru viitoarele alegeri. A desemna președinții de birouri electorale în Vinerea Mare nu este neapărat o blasfemie, că și Vinerea Mare este o zi, ci mai ales o mică încurcătură portocalie specifică, pe care în mod evident au decis să o facă în acest fel pentru a depune în Sâmbăta Mare și în prima zi de Paște, eventual, contestații’, a spus Dobra.

Cea de-a doua ‘încurcătură’ face referire la cele câteva localități în care președinții birourilor electorale de circumscripție nu au studii juridice, în condițiile în care Bistrița-Năsăud sunt aproximativ 2.000 de licențiați în acest domeniu.

‘Deciziile de a numi președinți nespecializați în anumite secții reprezintă până la urmă un risc asumat de domniile lor. N-avem neapărat o problemă cu lucrul acesta, dar să ferească bunul Dumnezeu ca tocmai în acele localități să se întâmple fapte suspectabile. De aceea toate lucrurile acestea trebuiau evitate. Din aproximativ 2.000 de juriști câți are județul astăzi, ne-a fost greu să găsim câteva zeci, credibili, ca să organizăm niște alegeri serioase?’, a remarcat purtătorul de cuvânt al USL Bistrița-Năsăud.

Dorin Dobra a ținut să semnaleze și faptul că felicitările pascale semnate de candidații PDL la alegerile locale au ajuns la destinație cu ajutorul poștașilor.

La aceasta se mai adaugă celălalt fapt, anume folosirea infrastructurii Poștei Române pentru distribuirea felicitărilor pascale pentru candidații PDL, ceea ce, după estimările noastre, a scutit partidul la guvernare de o cheltuială de aproximativ 20.000 de lei. Încetul cu încetul, PDL își pierde calitatea de concurent al USL în țară, transformându-se într-un simplu competitor care, iată, nu ezită să dea dovadă de acte și fapte mici, de partid tot mai mic’, a mai spus reprezentantul USL. AGERPRES

Leave a comment