Costică Moldovan vorbește despre cum au decurs cele patru luni de când a preluat conducerea TV Bistrița

Costică Moldovan, directorul general al TV Bistrița a acceptat să acorde un interviu ziarului Bistrița Online, prin intermediul căruia vorbește despre realizările sale din ultimele patru luni, de când a preluat conducerea TV Bistrița.

Rep: Domnule Costica Moldovan, stiu ca de vreo 20 de ani sunteti unul dintre oamenii de afaceri din judetul nostru. Dar de ce ati investit si in media?

Costica Moldovan: Mai bine spus am fost un om de afaceri, deoarece unele le-am vandut, iar de altele au reusit asociatii mei sa ma faca sa le vand, ori sa le pierd chiar. Nu-mi pare rau dupa nimic din ce a fost. Soarta… In ce priveste televiziunea, investitia am facut-o in anul 2005, la propunerea Mihaielei Bratfalean, pe principiul: sa nu pui toate ouale in acelasi cos. Mi s-a parut interesant atunci.

Rep: Cum vi se pare acum, dupa implicarea directa in conducerea & managementul TV Bistrita?

C.M. Nimic nu e ceea ce pare la prima vedere. Complicat!

Rep: Cate din cele propuse in ianuarie, cand ati preluat postul de Director General al TV Bistrita, ati reusit sa faceti?

C.M. Cateva, as spune chiar putine. Motivele sunt diverse. In primul rand faptul ca este un an electoral ne impiedica sa facem modificari majore in grila de programe. Sa stiti ca avem idei si proiecte interesante, dar deocamndata le pregatim „la rece”, si asteptam momentele favorabile. In schimb cred ca am reusit sa asiguram stabilitate postului TV Bistrita din punct de vedere financiar, lucru imperios necesar, dar si sa consolidam echipa existenta prin angajarea a doua persoane de care noi suntem multumiti. Este vorba de domnisoara Diana Gansca care a preluat marketingul si Crina Ivancu care se ocupa exclusiv de Jurnalul TV Bistrita. Inca mai avem multe de invatat, dar suntem elevi silitori, ascultatori si consecventi (n.r. rade). Ce ma nemultumeste cel mai mult este reticenta bistritenilor de a aparea la televizor, de a se exprima prin intermediul televiziunii. Si aici ma refer atat la oamenii obisnuiti, care in opinia mea conteaza cel mai mult in zilele noastre, dar mai ales la cei care ne reprezinta politic sau administrativ. Ce putem intelege noi cei bagati in seama numai din patru in patru ani, cand suntem chemati la vot, daca cei care ne reprezinta nu vin sa raspunda intrebarilor noastre ! adresate in numele D-voastra – cititorii si privitorii nostri. Unde sa ne adresam, si mai ales cui? Sa nu mi se spuna ca primarul cutare sau parlamentarul cutare, mai iese… mai raspunde … Avem 62 de primarii unde sunt cred cateva mii de bugetari, avem un consiliu judetean, avem zeci de alte institutii deconcentrate, si daca soliciti pe cineva la o emisiune cu o anumita tematica de larg interes public, toti sunt ocupati, sau pur si simplu se eschiveaza dandu-se indisponibili. Noi cautam subiecte pentru dezbateri, in interesul cetateanului, si atunci este logic sa vina raspunsurile de la cei care au atributiuni in domeniile respective. Daca ati sti cate scuze se gasesc pentru a te refuza. Si atunci cand nu vin invitatii la emisiune trebuie sa improvizezi, sau sa dai reluari. Cum sa-ti faci un proiect pe termen mediu, daramite lung, cand astazi moderatorul nu e sigur ca-i vin invitatii?

Rep: Si atunci cum vedeti viitorul televiziunii?

C. M. Al TV Bistrita, in roz. Glumesc … De lasat nu ne vom lasa. Vom bate la toate usile pana ni se va deschide, vom face emisiuni atractive pentru toate categoriile de varsta. Ne vom implica in cat mai multe activitati care se vor desfasura la noi in judet, pana cand solicitarile celor care vor dori sa vina in emisiunile noastre vor fi mai multe decat spatiul de emisie.

Rep: Credeti?

C. M. Daca nu as crede, nu as fi venit aici. Cel mai mult cred in echipa TV Bistrita, in ambitia lor de a demonstra ca pot. Rolul meu este doar sa- i organizez.

Costică Moldovan are planuri mari pentru viitor și își dorește să transforme televiziunea într-una pe placul telespectatorilor săi.

Leave a comment