23/09/2017

30 de bistriţeni au fost internaţi în spital pentru că au răcit

12 bebeluşi au ajuns la spital diagnosticaţi cu infecţii respiratorii. Alţi 165 de copii, au cerut sfatul medicului de specialitate din acelaşi motiv. Alţi 25 de tineri au ajuns la doctor acuzând simptome de pneumonii, totuşi situaţia este una mult mai bună faţă de primele luni ale anului când numărul celor diagnosticaţi cu infecţii respiratorii a depăşit 2000 de persoane.

În ultimele zile, au ajuns la medic peste 160 de copii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 14 ani. Circa 160 de tineri cu vârsta cuprinsă între 15 şi 49 de ani au acuzat şi ei acelaşi simptome. Totuşi se pare că vârstnicii au reuşit să se ferească în ultimele zile de banala răceală, deoarece au ajuns la medic doar 44 de persoane cu vârsta de peste 65 de ani.

Infecţiile respiratorii le-au dat bătăi de cap şi micuţilor cu vârsta de până la un an, deoarece au fost semnalate în ultimele zile aproape 120 de cazuri în rândul lor. Astfel, vorbim despre aproape 680 de persoane care au fost diagnosticate cu această afecţiune de sezon. Şi la capitolul pneumonii stăm mai bine decât lunile trecute, deoarece numărul bolnavilor diagnosticaţi cu această boală a scăzut considerabil, până la aproape 120 de cazuri.

Cei mai mulţi bolnavi cu această afecţiune s-au înregistrat în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 15 şi 49 de ani.

Au avut nevoie de spitalizare peste 30 de pacienţi depistaţi cu această boală. 10 dintre ei au fost bebeluşi cu vârsta de sub un an, iar 13 au fost vârstnici de peste 65 de ani.

Redacţia TV Bistriţa

FOTO: arhivă