Ecologiștii bistrițeni vor închiderea lacului de agrement din municipiu

Purtătorul de cuvânt al organizației județene a Partidului Ecologist Român Bistrița-Năsăud, Marius Rus, a declarat astăzi, într-o conferință de presă că luna viitoare, la Bistrița este programat un nou protest.

Acesta este organizat de asociațiile de pescari din județ, cărora li se vor alătura și ecologiștii. Protestul va avea loc pe data de 12 mai, cu începere de la ora 16:00 și se va desfășura în zona lacului de agrement din municipiu.

Ecologiștii spun că vor cere autorităților locale să închidă acest lac, care în opinia lor poluează.

Marius Rus mai spune că în ziua protestului speră ca bistrițenii să li se alăture și să se formeze un lanț uman în jurul lacului.

Sursa foto: www.panoramio.com

Join the Conversation

2 Comments

  1. Eu sunt ecologist si pescar si nu vad acest lac , ca un foctor care contribuie la poluarea raului Bistrita. Lacul de agrement din cate am vazut contribuie la repopularea raului cu diferita specii de pesti, este un loc de reproducere pentru acestea. Cei care vorbesc rau de acest habar nu au de ce spun. Ce intr-adevar polueaza apa este statia de tratare apei potable,  care arunca direct in rau multe deseuri si nisipuri cand curata bazinele de tratare a apei fara a fi filtrate.

  2. Odata acolo erau stranduri amenajate, urma sa se deschida o zona de agrement,Acum uni vor sa “ecologizeze” prin a desfinta , de ce nu prin a reamenaja si a folosi fondurile  cu care se tot lauda ca le optin…sau acolo sint alte interese?

Leave a comment