25/09/2017

1 Mai, Ziua Muncii, sărbătorită la Bistriţa în avans

În Bistriţa-Năsăud, 1 Mai va fi sărbătorit în avans, prin concerte la Bistriţa şi Năsăud.

Astfel, Primăria Bistriţa, condusă de social-democratul Ovidiu Creţu, va organiza manifestările sâmbătă şi duminică, acestea urmând să includă un concert pe pietonalul din centrul oraşului şi recitaluri folclorice într-o pădure de la marginea municipiului.

Un concert susţinut de Trupa Veche va avea loc sâmbătă, zi în care vor fi lansaţi candidaţii USL Bistriţa-Năsăud pentru alegerile locale, iar la Bistriţa vor veni liderii USL Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin.

Duminică, în Pădurea Schulerwald de la marginea oraşului Bistriţa vor avea loc recitaluri folclorice susţinute de artişti ai Centrului Cultural Municipal “George Coşbuc”.

“Am decis să organizăm în avans manifestările de 1 şi 2 mai, fiindcă nu toţi oamenii sunt liberi luni. E zi liberă pentru bugetari, dar în zona industrială se va munci. Aşa că organizăm sâmbătă, pe pietonal, Ziua Tineretului, care în mod tradiţional se sărbătoreşte în 2 Mai, şi duminică vom sărbători, în Pădurea Schulerwald, ziua de 1 Mai, cu muzică populară”, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAx primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu.

Potrivit sursei citate, Primăria Bistriţa nu va da gratis mici şi bere, şi doar le va permite comercianţilor să vândă aceste produse, duminică, în Pădurea Schulerwald.

În schimb, candidatul PPDD Bistriţa-Năsăud, omul de afaceri Lucian Adrian Ungur, spune că, de 1 Mai, va oferi gulaş şi bere pentru aproximativ 400 de persoane.

“Eu organizez acest eveniment prin intermediul fundaţiei mele, nu implic partidul. Vom oferi gulaş şi bere fiindcă e mai complicat cu micii. Nu vreau să risc să fie carnea alterată”, a declarat Ungur, potrivit căruia participarea la eveniment se va face pe bază de invitaţii.

Omul de afaceri a spus că nu a pus la punct toate detaliile legate de locul unde va avea loc petrecerea, dar este sigur că aceasta va fi de 1 Mai.

Sâmbătă, între orele 16.00 şi 20.00, va avea loc, la Năsăud, un spectacol folcloric susţinut de Aurel Tămaş, în cadrul căruia va fi lansat candidatul USL la Primăria Năsăud, Mircea Romocea, şi la care vor participa şi cei trei lideri naţionali ai USL.

Pe de altă parte, primarul oraşului Năsăud, Dumitru Mureşan (PDL), a declarat corespondentului MEDIAFAX că instituţia pe care o reprezintă şi PDL nu vor organiza niciun eveniment de 1 Mai.

“Noi avem la sfârşitul lunii mai Zilele Năsăudului şi suntem deja în linie dreaptă cu pregătirile. Nu am prea organizat nimic de 1 Mai nici până acum şi nici acum nu avem de gând. Nici cu PDL nu facem nimic. În afară de spectacolul USL de lansare a candidaţilor, alt eveniment nu este programat în oraş în preajma acestei zile”, a declarat Dumitru Mureşan.

Purtătorul de cuvânt al PDL Bistriţa-Năsăud, Gabriela Montoiu, a declarat, la rândul său, că PDL nu organizează niciun eveniment de 1 Mai.

“Sub tutela partidului nu organizăm nimic. Până acum, nici primarii nu ne-au spus că au de gând să facă ceva”, a declarat ea.

Anul trecut, doar Primăria Bistriţa a organizat un concert folcloric de 1 Mai şi unul cu Direcţia 5 de Ziua Tineretului, ambele în Pădurea Schulerwald. Tot acolo, au fost organizate întreceri sportive şi concursuri cu premii. Primăria Bistriţa nu a dat publicităţii suma pentru care a cântat formaţia, primarul Ovidiu Creţu anunţând doar că bugetul total alocat de municipalitate pentru evenimentele ocazionate de 1 şi 2 Mai 2011 a fost de 30.000 de lei.

Sursa foto: www.gorjeanul.ro