24/09/2017

Cinefilii vor avea trei zile de filme de scurt metraj la Bistriţa

Trei zile din săptămâna viitoare vor fi dedicate filmului. Vorbim mai exact despre zilele de 3, 4 şi 5 mai, în care în aproximativ 100 de oraşe din lume, printre care se numără şi Bistriţa şi Sângeorz-Băi se va desfăşura cea de-a 14-a ediţie a Festivalului Internaţional de Foarte Scurt Metraj. Pregătirile deja au început.

Unic în lume, acest festival promovează Foarte Scurte Metraje de maxim 3 minute, realizate atât de către profesionişti experimentaţi, cât şi de tineri talentaţi, cu mijloace derizorii. Iar ceea ce trebuie menţionat este faptul că pentru a viziona filmele, cinefilii nu trebuie să scoată nici un ban din buzunar.

Va exista de asemenea şi un moment în care toţi cinefilii prezenţi în sală vor putea vota fimul preferat.

Anul acesta, în urma apelului la participare, organizatorii Festivalului au primit 67 de filme din toate colţurile ţării, realizate de amatori sau de studenţi la facultăţile de film din ţară.

Însă în urma jurizării, au fost alese cele mai bune 18 filme foarte scurte, care vor forma selecţia naţională.

De precizat este faptul că deşi Bistriţa şi Sângeorz-Băi se află pe harta oraşelor lumii care găzduieşte acest Festival, încă nu se ştie dacă există vre-un cineast din Bistriţa-Năsăud care să participe în Festival.

Redactor: Mihaela Mocanu