FOTO: Bibliotecă nouă la Nușeni

Ieri a fost inaugurată noua Bibliotecă Comunală din Nușeni. Pe rafturile bibliotecii se află peste 8.500 de volume, care așteaptă să fie răsfoite și citite nu numai de tinerii din localitate ci și de adulți. Noua locație a fost amenajată chiar în sediul primăriei și s-au investit din bugetul local în jur de 20.000 de lei.

Ioan Mureșan, primarul comunei Nușeni și  Consiliului Local își trec în portofoliu o nouă realizare. S-au deschis porțile bibliotecii comunale. Lucrarea a început în 2011 și s-a fost finalizată în această primăvară.

Primarul comunei Nușeni, Ioan Mureșan, a declarat în deschiderea evenimentului că „prin eforturi proprii am amenajat acest spațiu unde biblioteca are un fond de carte de peste 8.500 de volume și cu ajutorul Bibliotecii Județene, cu ajutorul domnului director Mircea Oliv, biblioteca comunală din Nușeni a beneficiat de Programul Biblionet, prin care a fost dotată cu patru calculatoare”.

La inaugurarea bibliotecii a participat și directorul Bibliotecii Județene, Mircea Oliv, care a avut o contribuție în ceea ce privește modernizarea bibliotecii prin programul biblionet.

Și Mircea Oliv a completat că “trăiesc cu sentimentul că orice comunitate care se respectă și vrea să intre în memoria publică trebuie să se facă vrednică de gesturi culturale majore. Acesta este un gest cultural major. Sunt fericit că trăiesc acest moment la Nușeni“.

Printre invitații administrației locale s-au numărat și profesor universitar Ioan Bocșa, părintele Paisie – starețul Mănăstirii Nușeni, dar și un sobor de preoți, care au făcut o sfeștanie și o rugăciune în noua bibliotecă.

Redactia TV Bistrita

Leave a comment