Un copil de la Preventoriul TBC din Ilișua, dus la spital după ce a fost mușcat de un șarpe

Un copil de șapte ani, internat în Preventoriul TBC de la Ilișua, județul Bistrița-Năsăud, a fost mușcat, miercuri după-amiaza, de un șarpe, în timp ce se juca în curtea unității sanitare, el fiind transportat la spital pentru investigații și tratament.

Dispecerul de la Serviciul Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud a declarat corespondentului MEDIAFAX că, potrivit reprezentaților Preventoriului TBC Ilișua, copilul în vârstă de șapte ani se juca afară, iar la un moment dat a fost mușcat de un șarpe.

“Asistenta medicală de la Preventoriu i-a acordat primul ajutor, dar am trimis o ambulanță fiindcă nu știe ce fel de șarpe l-a mușcat, cât de periculos. Copilul era conștient, dar trebuie să i se facă investigații și să i dea tratamentul adecvat”, a declarat dispecerul.

O salvare s-a deplasat în satul Ilișua pentru a-l prelua pe copil și a-l transporta la Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

Preventoriul TBC de Copii Ilișua este o unitate sanitară cu paturi care asigură prevenirea și combaterea îmbolnăvirii de tuberculoză la copii, precum și îngrijirea copiilor foști bolnavi de tuberculoză stabilizați clinic și necontagioși. Capacitatea de spitalizare este de o sută de paturi speciale pentru copii având vârsta între trei și 14 ani. Preventoriul funcționează într-un vechi conac boieresc, având o grădină mare în jur.

Miercuri, la Ilișua au fost înregistrate temperaturi extrem de ridicate pentru această perioadă, ceea ce poate justifica agresivitatea reptilelor.

Sursa foto: www.cancan.ro

Leave a comment