Dr.dr. Ana Tătar: Nebunia tăierii arborilor pusă în cârca străinlor

Cu câteva săptămâni în urmă, când protestam împotriva ciuntirii și tăierii arborilor din parc, ceream informații despre noul plan de tăiere a altor 700-800 de arbori pentru a se face drum pentru bicicliști. Se spunea că un inginer din Herzogenrath cerea aceasta, pentru a realiza proiectul pentru care fusese plătit. Primăria Bistrița nu mi-a răspuns.

Atunci, pe cont propriu, cu date puține de adresă, am scris primarului din Herzogenrath, plângându-mă că tocmai ei, care apără mediul înconjurător doresc să taie atâta amar de arbori în Bistrița. Iată că, acțiunea mea are rezultat: mi-a răspuns domnul primar și din scrisoarea lui am aflat că domnul inginer Baum a proiectat un plan pentru tăierea a 70 de arbori și nu pentru 700!

Așa cum scuza de tăierea arborilor din parc a fost cu explicația că Forumul German a dat undă verde la tăierea arborilor ! ceea ce am aflat că nu este adevărat – și acum scuza pentru o acțiune de tăiere a 700 ! 800 de arbori s-a dat cu explicația că domnul inginer Baum așa a hotărât.

În plus, în scrisoare, domnul primar spune că domnul Baum i-a spus că și pentru tăierea a 70 de arbori poate fi discutat, pentru îmbunătățirea planului. Cine minte atunci_ Domnul prmar din Herzogenrath precis NU și nici domnul Baum, care a primit scrisoarea mea și copia aceleia a domnului primar.

Iată deci, nebunia tăierii arborilor din Bistrița de către Primărie vrea să continue sub mantia scuzei că străinii așa au hotărât, deci germanii! Tocmai ei, care respectă arborii și mai ales cei bătrâni și îi tratează și îi îngrijesc, iar drumurile pentru bicicliști nu s-au făcut nicăieri în Germania prin tăierea arborilor. Judecați dragi concetățeni din Bistrița și opriți acțiunile de tăiere de arbori, luând legătura și cu inginerul Baum și cu alții, deoarece se programează tăieri și pe Schifferberg! Nebunia nu tinde să înceteze!

Dr.dr. Ana Tătar

Citește și Dr. dr. Ana Tătar: Nebunia tăierii arborilor

Leave a comment