26/09/2017

Dr.dr. Ana Tătar: Nebunia tăierii arborilor pusă în cârca străinlor

Cu câteva săptămâni în urmă, când protestam împotriva ciuntirii şi tăierii arborilor din parc, ceream informaţii despre noul plan de tăiere a altor 700-800 de arbori pentru a se face drum pentru biciclişti. Se spunea că un inginer din Herzogenrath cerea aceasta, pentru a realiza proiectul pentru care fusese plătit. Primăria Bistriţa nu mi-a răspuns.

Atunci, pe cont propriu, cu date puţine de adresă, am scris primarului din Herzogenrath, plângându-mă că tocmai ei, care apără mediul înconjurător doresc să taie atâta amar de arbori în Bistriţa. Iată că, acţiunea mea are rezultat: mi-a răspuns domnul primar şi din scrisoarea lui am aflat că domnul inginer Baum a proiectat un plan pentru tăierea a 70 de arbori şi nu pentru 700!

Aşa cum scuza de tăierea arborilor din parc a fost cu explicaţia că Forumul German a dat undă verde la tăierea arborilor – ceea ce am aflat că nu este adevărat – şi acum scuza pentru o acţiune de tăiere a 700 – 800 de arbori s-a dat cu explicaţia că domnul inginer Baum aşa a hotărât.

În plus, în scrisoare, domnul primar spune că domnul Baum i-a spus că şi pentru tăierea a 70 de arbori poate fi discutat, pentru îmbunătăţirea planului. Cine minte atunci_ Domnul prmar din Herzogenrath precis NU şi nici domnul Baum, care a primit scrisoarea mea şi copia aceleia a domnului primar.

Iată deci, nebunia tăierii arborilor din Bistriţa de către Primărie vrea să continue sub mantia scuzei că străinii aşa au hotărât, deci germanii! Tocmai ei, care respectă arborii şi mai ales cei bătrâni şi îi tratează şi îi îngrijesc, iar drumurile pentru biciclişti nu s-au făcut nicăieri în Germania prin tăierea arborilor. Judecaţi dragi concetăţeni din Bistriţa şi opriţi acţiunile de tăiere de arbori, luând legătura şi cu inginerul Baum şi cu alţii, deoarece se programează tăieri şi pe Schifferberg! Nebunia nu tinde să înceteze!

Dr.dr. Ana Tătar

Citeşte şi Dr. dr. Ana Tătar: Nebunia tăierii arborilor