Candidatura unui reprezentant al PP-DD la funcția de primar de comună, respinsă de instanță

Partidul Poporului – Dan Diaconescu (PP-DD) a rămas fără candidat de primar în comuna Zagra din județul Bistrița-Năsăud după ce Judecătoria Năsăud a anulat decizia biroului electoratului de circumscripție de a admite această candidatură, având în vedere că persoana respectivă nu avea domiciliul în comună.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, candidatura lui Ioan Celsie la funcția de primar și de consilier local în comuna Zagra, din partea PP-DD, a fost respinsă în urma contestației depuse de PDL.

Pe rolul judecătoriilor din Bistrița-Năsăud au intrat opt contestații la legea electorală, două dintre acestea fiind atacate cu recurs la Tribunal. În afară de cazul de la Zagra, restul contestațiilor au fost respinse.

Printre persoanele contestate s-au numărat primarii din comunele Matei și Budacu de Jos, membri PDL, cărora USL le-a reproșat că nu ar mai avea dreptul să fie aleși după ce au fost condamnați la închisoare cu suspendare, respectiv amendă penală.

Pe lista contestaților se mai numără preoteasa din comuna Runcu Salvei, despre care cei din PDL au spus că nu ar avea domiciliul în comună, dar și întreaga listă de candidați a UNPR pentru comuna Șieuț, pe motiv că în această listă nu se află nicio femeie. AGERPRES

Leave a comment