Maialul maghiarilor va avea loc în perioada 19 – 20 mai

Pentru al 12-lea an la rând, maghiarii bistrițeni vor avea ocazia să sărbătorească venirea primăverii în cadrul Maialului Maghiarilor. Evenimentul va fi organizat în zilele de 19 și 20 mai, de către Primăria  Municipiului Bistrița, Centrul Cultural Municipal „George Coșbuc” Bistrița și filiala județeană a U.D.M.R.

Serbarea câmpenească va fi organizată în două locații, și anume: sâmbătă pe Pietonalul Liviu Rebreanu, iar duminică în Pădurea Schullerwald. În cadrul evenimentului, potrivit tradiției, va avea loc și un târg de artă populară, parada portului popular maghiar, activităi sportive, un program artistic oferit de 12 grupuri și ansambluri din Bistrița, Covasna, Borș, Mureș, Cluj, Luduș, dar și din Ungaria.

Nelipsit de la maial va fi și concursul „Cel mai bun gulaș” care este deschis tuturor iubitorilor de preparate culinare și este de aemenea dotat cu premii.

Concursul va debuta duminică 20 mai, începând cu ora 9:00. Municipalitatea va pune la dispoziția concurenților, gratuit, lemnele de foc, două ingrediente de bază: carnea și cartofii și va amenaja corespunzător spațiile de lucru. Cei interesați să intre în competiție trebuie să dispună de un ceaun cu o capacitate de minim 20 de litri, să asigure din resurse proprii celelalte ingrediente necesare iar la final vor trebui să distribuie gratuit celor prezenți minim 30 de porții din gulașul preparat.

Concursul este deschis atât persoanelor fizice cât și agenților economici, care se pot înscrie pânâ miercuri 16 mai 2012. Pentru detalii suplimentare cei interesați se pot adresa Serviciului Educație, Turism din cadrul Primăriei Bistrița.

Redactor: Mihaela Mocanu

Leave a comment