Incendiu de pădure în Munții Bârgăului

Aproximativ un hectar și jumătate de pădure de molid și fag a fost afectat de un incendiu produs în Munții Bârgăului din județul Bistrița-Năsăud, flăcările fiind stinse de pompieri după șase ore de la primirea sesizării.

Potrivit comunicatului remis marți de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, pompierii au fost anunțați luni după amiază despre producerea unui incendiu de pădure pe raza comunei Leșu.

O autospecială de intervenție cu apă și spumă de la Secția de Pompieri Năsăud, cu opt pompieri, din cadrul Gărzii de Intervenție Sângeorz-Băi, s-a deplasat de urgență la fața locului pentru a sprijini forțele de intervenție din comunele limitrofe care acționau în zonă.

Pompierii au ajuns la locul intervenției cu o întârziere de aproximativ 90 de minute, ultimii opt kilometri trebuind să fie parcurși pe jos din cauza terenului accidentat și greu accesibil.

‘În momentul ajungerii la locul intervenției, pompierii militari, pompierii voluntari și reprezentanții Ocolului Silvic ‘Plaiurile Heniului’ au constatat că ardea pădure litieră și coronament pe o suprafață de aproximativ 1,5 hectare. S-a acționat cu mijloace de primă intervenție și motofierăstraie pentru localizarea și lichidarea incendiului. Incendiul a fost localizat la ora 18,30 și lichidat la ora 21,50. În urma incendiului au ars aproximativ 1,5 hectare de pădure de molid în amestec cu fag’, se arată în comunicat.

Cauza probabilă a incendiului este în curs de stabilire. AGERPRES

Sursa foto: www.antena3.ro

Leave a comment