Categories
Agenda Bistrita News

Liberalii au propus o femeie pentru funcția de prefect al județului Bistrița-Năsăud!

Guvernul Ponta a primit ieri votul de învestitură din partea Parlamentului României, așa că, se anunța schimbări și la nivel local.

Zilele actualului prefect al județului Bistrița-Năsăud, Cristian Florian și ale subprefectului Ioan Cătălin Păun sunt numărate.

Uniunea Social Liberală Bistrița-Năsăud s-a gândit deja la posibili înlocuitori ai acestora. Astfel, pentru fotoliul de prefect, nominalizarea a fost făcută de Partidul Național Liberal Bistrița-Năsăud, care a propus-o pe Nastasia Ani Bob, vicepreședinte al PNL BN. Aceasta este membru PNL BN încă din anul 1996 și actualmente este jurist în cadrul Agenției Județene pentru Prestații Sociale Bistrița-Năsăud.

În ceea ce privește fotoliul de subprefect, nominalizarea trebuie făcută de către Partidul Social Democrat Bistrița-Năsăud. Deși există două variante, Grigore Timoce și Ovidiu Frenț, balanța se pare că înclină mai mult în favoarea lui Ovidiu Frenț. Ambii au mai deținut funcția de subprefect.

Pentru moment nu se știe cu exactitate perioada în care se vor face schimbările, însă, la nivel local pregătirile sunt în toi.

ACTUALIZARE

Președintele PNL Bistrița-Năsăud, deputatul Ioan Å¢intean, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, că Nastasia Ani Bob îndeplinește două condiții necesare pentru această demnitate publică – este funcționar public și jurist.

“Nastasia Ani Bob este propunerea noastră pentru acest post de prefect. E funcționar public și jurist, iar cele două condiții sunt esențiale pentru un reprezentant al Guvernului în teritoriu, prefectul fiind cel care garantează respectarea legilor, iar acest lucru nu îl poate face dacă nu le cunoaște el însuși. Avem încredere că doamna Bob va fi un prefect foarte bun și ne bucurăm că liberalilor le-a revenit onoarea de a numi prima femeie prefect al județului”, a declarat Ioan Å¢intean.

Potrivit declarației de avere a Nastasiei Ani Bob, postată pe site-ul AJPS Bistrița-Năsăud, ea deține, împreună cu soțul ei, Cristian, un apartament achiziționat în 1999 și un autoturism marca BMW, an de fabricație 2003.

Surse politice afirmă că PSD îl va susține să ajungă subprefect pe Ovidiu Frenț, care a mai deținut această funcție în timpul guvernării PSD-PDL.

În prezent, prefect al județului Bistrița-Năsăud este Cristian Florian, iar subprefect este Ioan Cătălin Păun, ambii foști membri ai PDL.

Premierul desemnat, Victor Ponta, declara, în urmă cu o săptămână, că secretarii de stat și prefecții vor fi schimbați pentru că lucrează cu Guvernul și îl reprezintă, el precizând că schimbările politice se vor opri la acest nivel.

El preciza că nimeni, în afară de cei numiți politic – miniștrii și secretarii de stat – nu va fi schimbat și nu va fi numit pe un criteriu politic.

“Prefecții sunt reprezentanții primului-ministru în teritoriu, trebuie să lucreze cu primul-ministru și să aplice politica noului Guvern așa încât, sigur, la prefecți modificări vor fi, e sigur lucrul ăsta, dar nu cu numiri politice, adică nu o să numească organizața PSD sau a PNL, pentru că așa a făcut PDL și a făcut foarte rău”, spunea Ponta.


2 replies on “Liberalii au propus o femeie pentru funcția de prefect al județului Bistrița-Năsăud!”

PNL va faceti de rusine. Puneti oameni competenti nu fufe.Ani Bob e cea mai proasta alegere. E un functionar public corupt, care accepta plicuri grase de la cei care vin sa se autorizeze prin CNFPA, iar ca jurist e VARZA

Leave a Reply